Раритетні авто і універмаг “Україна”: цікаве архівне фото Києва

В мережі з’явилося архівне фото Києва у 70-х роках ХХ століття, на якому зображені Площа Перемоги та універмаг “Україна”.

Сьогодні площі повернено історичну назву “Галицька площа”.

Фото опублікував ресурс “Спрага”: в Києві цікаво”.

архівне фото Києва

Універмаг “Україна” збудований у 1960-1966 роках. У 2003-2004 роках відбулася реконструкція універмагу і він перетворився на торгово-розважальний центр.

Найбільше на той час в Україні підприємство торгівлі почали зводити у 1960 році, проте на етапі котловану будівництво зупинили. Добудували універмаг та відкрили перед новорічними святами 24 грудня 1966 року.

Загальна площа приміщень на чотирьох поверхах будівлі становила близько 25 тис.кв.м, торгівельна — 12 тис.м2. В універмазі працювало 465 продавців.

Відкриття оновленого універмагу “Україна” припало на 17 грудня 2004 року. У процесі реконструкції до основної будівлі була споруджена тилова прибудова з торговими площами, а також добудований 7-рівневий відкритий паркінг на 300 паркомісць. Внаслідок цього площа Універмагу після реконструкції зросла до 45,3 тис. кв. м.

Район універмагу – це великий транспортний вузол, місце перетину транспортних і пасажиропотоків. У безпосередній близькості від Універмагу знаходяться 2 станції метро, численні зупинки міського громадського транспорту, а також Центральний залізничний вокзал і кінцева станція швидкісного трамвая.

Редакція КиївІнформ додає ще більше світлин тоді ще площі Перемоги 60-х – 70-х років минулого сторічча:

архівне фото Києва архівне фото Києва архівне фото Києва архівне фото Києва архівне фото Києва архівне фото Києва архівне фото Києва

 

Next Post

Замок Річарда, який не має відношення до Англії. Архівні фото

Чт Лют 1 , 2024
Столиця України вражає своїми історичними пам’ятками, яких в Києві налічуються сотні, якщо не тисячі, та одна з найромантичніших і найзагадковіших споруд Києва – Замок Річарда. Він знаходиться на Андріївському узвозі, біля підніжжя гори Воздихальниці. Цікаву історію знаменитої столичної пам’ятки розповіли у спільноті “Спрага”: в Києві цікаво” у Facebook. Жодних сучасних кав’ярень, брендових […]
Замок Річарда

Можливо ви пропустили?