Кияни сплачують найвищу вартість комунальних послуг

Київські тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій станом на 1 серпня перевищують тарифи усіх найбільших міст України в декілька разів

Це стало відомо з інформації про тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по базових підприємствах станом на 1 серпня 2017 року, після їх оприлюднення Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Про це передає Вечірній Київ з посиланням на www.5.ua.

Так, середньозважений затверджений тариф у столиці України дорівнює 4,88 грн/кв.м (без ПДВ). У той час, як найнижчий – у Полтаві – складає 0,64 грн/кв.м, у Херсоні – 0,80, Чернівціях – 0,97, Сєверодонецьку – 0,94 грн/кв.м.

Найвищий після Києва тариф встановлено у Вінниці – 3,03 грн/кв.м та у Тернополі – 3,30 грн/кв.м. У решті міст тариф коливається в середньому від 1,5 грн/кв.м до 2,5 грн/кв.м.

Як пояснили в КМДА, протягом останніх двох років влада міста отримувала звернення комунальних підприємств, які виконують функції з утримання будинків та прибудинкових територій, з проханням скоригувати тарифи.

Ми вимушені йти на підвищення, щоб забезпечити стабільну роботу підприємств”, – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Next Post

Обіцянки від столичного метрополітену на 2017 рік

Чт Сер 31 , 2017
Цей рік обіцяє стати особливим для Київського метрополітену. До кінця року жетони, які 25 років були основним видом оплати у підземці, зникнуть з обігу. Роблять це не для того, щоб заплутати пасажирів, а виключно для комфорту і зменшення часу перебування у дорозі — адже тепер не доведеться стояти у черзі до […]
Арт Поезд Киевское Метро

Можливо ви пропустили?