В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca

вакцина

В Україні зареєстрували першу вакцину проти коронавірусного захворювання від Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях в Індії та має локальну назву CoviShield. Препарат схвалили для екстреного використання.

Про це повідомляють у МОЗ.

Перші 500 тисяч доз вакцини мають прибути в Україну з заводу в Індії сьогодні, 23 лютого. Заявку на реєстрацію вакцини подали 15 лютого. Так швидко зареєструвати препарат вдалося завдяки закону, який скорочує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 до 5 робочих днів.

Головне про вакцину CoviShield

Вакцину Oxford-AstraZeneca (локальна назва CoviShield) виробляє Інститут сироватки Індії (Serum Institute of India), найбільший у світі виробник вакцин. Тобто, по суті CoviShield – це те та ж AstraZeneca, але індійського виробництва, за ліцензією Оксфордського університету (саме він є розробником вакцини).

Вакцину для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія,
– йдеться у повідомленні МОЗ.

 

Next Post

У 2021 році почнуть будувати велику об’їзну дорогу навколо Києва

Ср Лют 24 , 2021
Об’їзна дорога навколо Києва буде складатися з шести ділянок, якими з’єднають автодороги М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків і М-01 Київ – Чернігів. Окрім цього, необхідно буде спорудити новий міст через Дніпро. […]
Велика об`їздна дорога

Можливо ви пропустили?