Лінія швидкісного трамваю стане довшою на 3,5 км

швидкісний трамвай
На засіданні Київради депутати проголосували за подовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая та реконструкцію Вокзальної площі.

Відповідне рішення підтримали 67 депутатів, повідомляє сайт КМДА.

Реалізувати проєкт «Київська міська мобільність» міська влада планує коштами Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР).

Задля втілення його у життя планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського, а також реконструювати Вокзальну площу.

«У проєкті передбачено зменшення навантаження на метрополітен та поліпшення екологічної ситуації, підвищення безпеки та привабливості міста в очах його мешканців і гостей столиці», – зазначив член постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради Дмитро Білоцерковець.

Планується, що реалізація проєкту надасть можливість прямого доступу до центру Києва жителям Борщагівки та Відрадного та покращить екологічну ситуацію у середмісті.

Next Post

Депутати Київради вирішили знести на Хрещатику садибу 19-го століття

Пт Чер 25 , 2021
Депутати Київради підтримали проєкт рішення про передачу земельної ділянки під садибою 19 століття на Грушевського, 4б поблизу Хрещатика. За рішення проголосували 87 депутатів, лише двоє натиснули «проти». Земельну ділянку передали в оренду компанії «Грааль» для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-готельного центру на місці пам’ятки архітектури, – пише Хмарочос. «За» рішення […]
Грушевського, 4б

Можливо ви пропустили?