ДТП на Столичному шосе: МВС ініціюватиме посилення відповідальності за кермування у нетверезому стані

Міністерство внутрішніх справ хоче посилити відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Такий крок голова МВС Арсен Аваков озвучив на нараді у президента Володимира Зеленського після ДТП, яке сталося на Столичному шосе під Києвом. У результаті ДТП загинули чотири людини, в тому числі — двоє дітей.

За словами Авакова, на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». Він посилює відповідальність водіїв за смертельні ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, законопроєкт збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також «зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності».

«Цей законопроєкт надзвичайно важливий. Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця», – наголосив Володимир Зеленський.

Джерело

Next Post

Уряд вирішив депортувати іноземців, які нещодавно влаштували стрілянину в центрі Києва

Пн Лип 13 , 2020
Уряд вирішив депортувати з України вісім іноземців, які нещодавно влаштували стрілянину в ТРЦ на вулиці Басейній у центрі Києва. Про це йшлося на щоденній нараді у президента 13 липня, передає пресслужба ОП. Окрім цього, очільник Нацполіції Ігор Клименко розповів і про те, що за минулу добу правоохоронці закрили 143 заклади через порушення карантину. На […]
полиция

Можливо ви пропустили?