Етика і норми дарування у бізнесі: що можна, а що ні?

Подарунки у бізнес-середовищі – це не лише традиційний жест уваги, а й механізм підтримки та розвитку ділових відносин. Але важливо розуміти, що є певні етичні норми та правила, які потрібно враховувати. Про те, які корпоративні подарунки є актуальними, та як створити унікальний презент для співробітників допомагає друк на текстилі, поговоримо в нашій статті.

6501cc883dfec.webp

Корпоративні подарунки: основні рекомендації

Поговоримо про вартість подарунка. Попри стереотипи, не завжди дорогий подарунок буде сприйматися позитивно. В деяких компаніях існують обмеження щодо вартості подарунків. Даруючи занадто цінний подарунок, можна викликати підозри у недоброзичливих мотивах або намаганні вплинути на прийняття рішень.

Те ж саме стосується і персоналізації. Персоналізований подарунок може стати свідченням того, що ви звертаєте увагу на особистість отримувача і цінуєте його як працівника. Проте важливо не перетинати межу особистого простору.

Враховуйте відповідний час і місце для дарування подарунків. Наприклад, не завжди доречно дарувати подарунки під час формальних переговорів або публічних заходів. Якщо ви вирішили дарувати подарунки всім співробітникам, варто подбати про те, щоб вони були однаковими за вартістю і характером. Це допоможе уникнути непорозумінь та образ.

Доречні варіанти корпоративних подарунків

Одним з найбільш універсальних варіантів подарунка для співробітників є корпоративний мерч. Брендовані футболки або світшоти чи кепки, чашки тощо. Такі презенти є універсальними та доречними, а також точно стануть у пригоді отримувачу. Замовити друк великих партій товарів можна у PNG Studio. Компанія виконує різні види друку та може швидко виготовити велику партію продукції для вас.

Додаткові варіанти корпоративних подарунків:

  • Електроніка та аксесуари. Бездротові навушники, павербанки USB-флешки з логотипом компанії.
  • Офісне приладдя. Нотатники в ексклюзивному дизайні, календарі, ручки високої якості, магніти для документів із символікою фірми.
  • Кава та чай. Подарункові набори смачних чаю чи кави, можливо, додатково зі стильною чашкою.
  • Екоподарунки. Тканинні мішечки для покупок, бамбукові чашки для кави, металеві соломинки.
  • Солодощі. Цукерки, шоколад, горішки тощо.

Також доволі хорошими варіантами є книги, сертифікати тощо.

У підсумку, зауважимо: корпоративні подарунки — це чудовий спосіб висловити вдячність своїм співробітникам або партнерам, а також зміцнити ділові відносини. При виборі подарунків важливо звертати увагу на їхню практичність, унікальність та релевантність. Вдалого вибору!

Next Post

Особливості фінської сауни - що робить фінську сауну унікальною

Пн Вер 18 , 2023
Фінська сауна – це лазня з сухим гарячим повітрям. На відміну від традиційної лазні, в сауні вологість повітря становить лише 5-15%, а температура повітря – 70-90 ℃. Це робить її більш комфортною для відвідування, оскільки сухе повітря легше переноситься. А вашим путівником по всіх саунах Києва стане спеціалізований портал laznya.kiev.ua […]
Фінська сауна

Можливо ви пропустили?