Водій таксі висадив Супрун з машини після прохання відкрити вікно для боротьби з COVID-19

Супрун

Колишня виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що її з чоловіком на півдорозі до пункту призначення висадив таксист Uber після їх прохання відкрити вікно, щоб зменшити ризик зараження COVID-19 в автомобілі.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 28 грудня.

“Всі вже знають, що вірус SARS-CoV-2 передається повітряно-крапельним шляхом. Швидше за все це може трапитися при тривалому контакті (більше 15 хвилин) і на близькій відстані (менше 1,5 метра) від інфікованої людини. Ще швидше, що це станеться в невеликому і погано провітрюваному приміщенні. Наприклад, в таксі “, – написала вона.

Вона зазначила, що ще на початку грудня медіа опублікували результати невеликого дослідження про те, як знизити ризик передачі SARS-CoV-2 в авто.

“Дослідники зробили комп’ютерну модель, яка імітувала потік повітря всередині компактного автомобіля. На основі цієї моделі вони імітували різні сценарії їзди в машині: з відкритими вікнами і закритими вікнами. Метою було визначити: яким чином їздити буде безпечніше. Та модель, яка демонструвала потік повітря при відкритих вікнах, показала низьку концентрацію повітряних частинок, які теоретично можуть передавати вірус між людьми. Зате найгіршим сценарієм виявилася їзда з закритими наглухо вікнами і кондиціонером або опаленням “, – додала колишня в.о. міністра охорони здоров’я.

Виходячи з цієї інформації Уляна Супрун і її чоловік Марк кожен раз, коли замовляють таксі, просять водіїв трохи відкрити хоча б одне вікно.

“Сьогодні вчинили так само – попросили опустити скло на одному вікні на 2 сантиметри нижче. Але водій сказав, що не хоче цього робити через те, що утворюється протяг. А він боїться захворіти. Тоді ми сказали йому, що від протягу не передаються небезпечні збудники хвороб, на відміну від задушливого повітря “, – написала Супрун.

Колишня в.о. міністра охорони здоров’я почала розповідати таксисту про необхідність циркуляції повітря в машині і про результати дослідження, але він навіть не став її слухати.

“Він не захотів нас слухати. Зате запропонував вийти на півдорозі з авто. Водій злякався міфічного протягу більше, ніж реального COVID-19”, – додала Уляна Супрун.

Пізніше вони викликали іншу машину таксі Uber, водій якої відкрив вікно після відповідного прохання і довіз їх до пункту призначення.

 

Next Post

Будинки старовинного заводу в Києві зруйнували без дозволу Мінкульту

Ср Гру 30 , 2020
Знесення старовинних будівель сухарного заводу в Києві на вулиці Протасів Яр, 3 було зовсім незаконним, забудовник, який тут розпочне невдовзі масштабне будівництво, діяв, не отримавши всіх дозвільних документів. Як повідомляє The Village України, Міністерство культури не погоджувало проєкт будівництва і не видавала ніяких дозволів архітекторам. Варто підкреслити, що хоч будівля і […]
Протасів

Можливо ви пропустили?