Який електрочайник купити, щоб не шкодувати

На більшості кухонь електрочайник з’являється одним з перших. Там може не бути витяжки, хорошої плити чи навіть холодильника. Але чайник буде точно, адже каву і чай п’ють всі, а ходити для цього по закладах досить накладно і незручно.

Про переваги пристрою, його користь та використання розповідати немає сенсу, адже всі і так про це все знають. Але на різновидах, характеристиках та додаткових функціях зосередити увагу необхідно, адже відрізняються вони досить суттєво.

Електрочайники відрізняються за:

  • об’ємом;
  • потужністю;
  • матеріалом корпусу;
  • індикаторами та підсвіткою;
  • функціями.

З першими чотирма пунктами все зрозуміло. Але все одно рекомендуємо в них розібратися, щоб обрати найкращий пристрій за якістю та дизайном.

Електрочайник

Щодо функцій, то тут все цікавіше. Річ у тому, що сучасні електрочайники можуть не просто кип’ятити воду, а, наприклад, доводити її до потрібної температури, утримувати цю температуру впродовж визначеного вами періоду. Деякі просунуті моделі навіть можуть похвалитися опцією smart-управління.

Електрочайник чи термопот

Ці два пристрої схожі за призначенням, але вони мають різну конструкцію та характеристики. Взагалі, вважається, що термопоти більш технологічні та сучасні в плані функціональності. Вони можуть нагрівати воду до зазначеної температури, а також підтримувати її годинами. Але, як ми вже знаємо, це ж можуть і деякі звичайні електрочайники. Тому в функціях різниця між пристроями цих двох типів майже непомітна.

Відмінності між ними наступні:

  • конструкція — якщо чайник мобільний, то термопот встановлюється стаціонарно, а вода з нього наливається після натискання на відповідну кнопку;
  • зберігання температури — термопот, завдяки конструкції, виконує функції термоса;
  • об’єм — більшість електрочайників можуть в себе вмістити від 1.5 до 2 л води, тоді як об’єм термопотів становить від 3 до 4.5 л.

Ці характеристики визначають і сферу застосування електроприладів. Чайник вважається більш домашнім, а термопот частіше використовується в офісах, кафе, магазинах тощо.

Який чайник придбати

В першу чергу визначтеся з матеріалом корпусу та дизайном, який вам подобається найбільше. Також виберіть потрібний об’єм та потужність. Але не переборщіть з останнім. Зрозуміло, що, чим більше кіловат, тим швидше нагрівається вода, але інколи це може принести більше шкоди, ніж користі. Річ у тому, що надто потужні електроприлади (не лише чайники), створюють високе навантаження на елементи домашньої електросистеми (проводка і розетки). При цьому вони можуть розплавитися.

Обов’язково купуйте якісний електрочайник. Не варто на ньому економити. Якщо ви придбаєте пристрій із найнижчого цінового сегмента, то точно не заощадите, адже він вийде з ладу значно раніше, ніж більш дорога модель. Це підтверджено досвідом сотень користувачів, які також не хотіли витрачати зайві гроші. Тому не намагайтеся обдурити долю. Краще відразу придбайте високоякісний товар і користуйтеся ним кілька років.

Next Post

Евакуація населення Києва: Кличко розповів, куди можуть вивезти людей

Пн Лис 28 , 2022
На даний момент про евакуацію жителів Києва не йдеться, проте, якщо ситуація розвиватиметься за гіршим сценарієм, цього, ймовірно, буде не уникнути – частково людей вивозитимуть до передмість, де є умови для проживання. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в інтерв’ю РБК-Україна. За його словами, кияни повинні бути готові до різних сценаріїв […]
Виталий Кличко

Можливо ви пропустили?