Київ піднявся у рейтингу «розумних» міст

У світовому рейтингу розумних міст світу Smart City Index цьогоріч Київ посів 82 місце. Минулого року українська столиця займала 98 сходинку. Про це йдеться у звіті організації за 2021 рік.

У рейтингу оцінюють міста за ефективність використання технологій, які посилюють комфорт та зменшують недоліки урбанізації для своїх громадян. Серед онлайн-сервісів Києва позитивно відзначили купівлю квитків у громадський транспорт, сервіси паркування й е-документи.

Цьогоріч Київ випереджає багато інших європейських міст, зокрема Рим, Стамбул та Лісабон. За рік українська столиця піднялася на 16 позицій.

Згідно з даними рейтингу, цьогоріч до трійки найкращих розумних міст увійшли Сінгапур, Цюрих та Осло.

Next Post

Водійські права та студентські квитки, згенеровані у "Дії" прирівняли до паперових

Чт Гру 30 , 2021
Кабінет міністрів прирівняв до паперових та пластикових документів цифрові водійські посвідчення, техпаспорти та студентські квитки. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Постанови набувають чинності з моменту публікації. З 2019 року електронне посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток діяли в межах експериментальних проєктів. Відтепер електронні водійське посвідчення, техпаспорт та студентський квиток прирівнюються до […]
дія

Можливо ви пропустили?