Евакуація населення Києва: Кличко розповів, куди можуть вивезти людей

На даний момент про евакуацію жителів Києва не йдеться, проте, якщо ситуація розвиватиметься за гіршим сценарієм, цього, ймовірно, буде не уникнути – частково людей вивозитимуть до передмість, де є умови для проживання.

Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Виталий Кличко
Фото: Петушков Роман/Kievinform.com©

За його словами, кияни повинні бути готові до різних сценаріїв розвитку подій – на кожен випадок є конкретний алгоритм дій, в тому числі, і на випадок евакуації. При цьому Кличко зауважив, що повної евакуації, швидше за все, не буде.

“Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси”, – розповів очільник столиці.

Він також додав, що про переселення в інші регіони чи виїзд за кордон не йдеться.

Мер Києва наголосив на важливості підготуватися до найгіршої зими з часів Другої Світової війни – мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, офлайн-карти телефонах.

“У разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося”, – резюмував Кличко.

Next Post

Киян не зламати: як живе столиця при постійних відключеннях світла

Пн Лис 28 , 2022
Після удару по критичному об’єкту інфраструктури в Києві, 23 листопада, чимало мешканців міста залишилися без світла, тепла та водопостачання. Але навіть у таких важких умовах городяни продовжують жити та працювати з вірою у перемогу України. Фоторепортаж із вулиць Києва опублікував кореспондент Апострофу Роман Пєтушков. Блекаут у столиці не вплинув на […]
Виключення світла

Можливо ви пропустили?