Від чого залежить вартість оренди житла?

Ті, хто шукали оголошення про оренду квартир, помічали, що вартість послуг помітно відрізняється. На ціну впливає кілька факторів.

Знайти оголошення про нерухомість завжди можна за допомогою сервісу OLX. Тут кожному доступна квартира Київ оренда житла можлива на тривалий термін або всього на кілька днів. Знання про формування вартості допоможе розрахувати власний бюджет.

Особливості житла

Винаймати квартиру в новому будинку досить дорого. Власники такої нерухомості вкладають у вартість:

  • витрати на охорону чи консьєржа;
  • використання сигналізації, домофону та інших заходів безпеки;
  • нові матеріали в оздобленні житла;
  • покращене планування кімнат тощо.

Якщо потрібно економити, то варто шукати варіанти нерухомості в будинках, які вже давно здані в експлуатацію. Далеко не всім потрібна велика кухня чи зручне планування інших кімнат. А кожен з таких факторів помітно збільшує ціну.

Оснащення квартири також має безпосередній вплив на вартість оренди. Супутникове телебачення та новий телевізор, пральна машина з сушкою, кондиціонер та бойлер — за цю та іншу техніку доведеться доплачувати додатково.

Розташування квартири в самому Києві

Якщо шукати житло в центральній частині міста, то не варто розраховувати, що орендувати його буде дешево, навіть якщо площа невелика. Саме в центрі розташовані всі соціально значущі об’єкти.

На вартість оренди впливає і соціальна інфраструктура. Звичайно, дуже зручно жити в районі, де поблизу є автомобільна стоянка, аптеки, магазини, школи тощо. Але така близькість суттєво збільшить щомісячну оплату.

Якщо потрібно зекономити, то можна відмовитися від деяких зручностей. Зазвичай базового набору зручностей вистачає. Майже в кожній квартирі є гаряча вода, газ, телебачення. Життя на віддаленій від центру вулиці Києва обходиться набагато дешевше, навіть при наявності інтернету, кондиціонеру та іншої техніки. Крім того, жити тут набагато спокійніше. Тому дуже часто околиці вибирають навіть ті, хто може собі дозволити орендувати житло в центральній частині міста.

Next Post

"Київметробуд" не має графіку закінчення будівництва метро на Виноградарі

Пт Січ 28 , 2022
АТ “Київметробуд” не представило деталізований графік завершення будівництва метро на Виноградар, хоча воно має бути введено в експлуатацію до кінця 2022 року. Про це стало відомо з протоколу наради щодо будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену. Відомо, що на нараді акціонерне товариство “Київметробуд” не представило ні деталізований графік завершення будівництва метро на […]
метро виноградар

Можливо ви пропустили?