Компанії Вагіфа Алієва виділили землю біля метро “Лісова”

Броварський проспект

Київрада передала ТОВ “Женсан” в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,1150 га на Броварському проспекті (біля ринку “Лісового” та станції метро “Лісова”, Деснянський район). Таким чином, компанія з орбіти відомого бізнесмена Вагіфа Алієва розташовуватиме в цій локації для реалізації скандального проекту будівництва ТРЦ “Lisova Mall” вже п’ятьма земельними ділянками загальною площею понад 4,5 га.

У ході вчорашнього засідання Київради 91 депутат підтримав проект рішення про передачу ТОВ “Женсан” в оренду на 5 років земельної ділянки на Броварському проспекті біля ринку “Лісового” (№08/231-3556/ПР від 28 вересня 2021 року) ).

Суб’єктами подання цього документа виступили заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Оленич та Департамент земельних ресурсів КМДА.

ТОВ “Женсан” зможе оформити договір оренди на ділянку площею 0,1150 га “для експлуатації, обслуговування та ремонту об’єктів транспортної інфраструктури” (кадастровий номер – 8000000000:62:035:0021). У документі уточнюється, що ця земля вільна від капітальної забудови та використовується як заїзд-виїзд до будівлі автозаправної станції (АЗС), розташованої на сусідній ділянці. Ця ділянка, до речі, належить тому ж таки ТОВ “Женсан” з червня 2019 року (площа – 0,2296 га, кадастровий номер – 8000000000:62:035:0020).

У документі наголошується, що нова ділянка, яку ТОВ “Женсан” отримає в оренду, за функціональним призначенням відноситься до території вулиць та доріг, а також частково до території зелених насаджень загального користування (все це закріплено у Генеральному плані Києва).

На сьогоднішній день (поки столична міськрада та ТОВ “Женсан” не уклали договір оренди) зазначена земельна ділянка має користувача. Ще 10 липня 2018 року Київрада рішенням №1268/5332 передала цю землю дочірньому підприємству (ДП) “Ардал” в оренду на 10 років з тим самим цільовим призначенням (це рішення було скасовано сьогоднішнім рішенням міськради. – KV). ДП “Ардал” 14 липня 2020 року повідомило керівництво Києва, що воно не проти, щоб ця ділянка була передана новому орендарю.

ТОВ “Женсан” “збирає” землю в районі ринку “Лісового” для того, щоб побудувати там “величезний” ТРЦ “Lisova Mall” (раніше згадувалася назва “Lesnaya Mall”). У рамках будівництва компанія також має реконструювати станцію метро “Лісова”. Реалізацією даного проекту займається група Mandarin Plaza, якою володіє відомий бізнесмен і мультимільйонер Вагіф Алієв і в портфель якої входять ТЦ “Мандарин Плаза”, ТРЦ “Lavina Mall” та ін. На даний момент ТОВ “Женсан” має у власності дві ділянки на Лісовому масиві (загальна площа – 0,25 га), ще дві ділянки у цій місцевості (крім того, що міськрада виділила в оренду сьогодні) компанія орендує у столичної громади (загальна площа більше – 4,23 га).

Проти планів щодо будівництва ТРЦ у цьому місці активно виступає громада Лісового масиву. Місцеві жителі впевнені, що поява нового комплексу, серед іншого, ще більше посилить проблему із “запаркованістю” просп. Броварського та прилеглих вулиць. Це, у свою чергу, може вплинути як на транспортний трафік у мікрорайоні, так і на зручність пересування пішоходів.

Джерело

Next Post

МОЗ відкриє лікарню «Феофанія» для всіх українців

Сб Лис 6 , 2021
Міністерство охорони здоров’я зробить лікарню «Феофанія» доступною для всіх українців. Таким чином у відомстві хочуть виконати указ президента за 2020 рік. Про це розповів Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. За словами міністра, вже з січня наступного року в «Феофанію» госпіталізуватимуть звичайних пацієнтів. «Цим ми виконаємо указ президента від 2020 […]
Феофанія

Можливо ви пропустили?