У Києві почався сезон фонтанів

Фонтани
Фото: прес-центр КМДА
У суботу, 15 травня, о 12:00 усі столичні водограї розпочали роботу.

Команда спеціалізованого комунального водогосподарського підприємства «Київводфонд» провела усі підготовчі роботи перед відкриттям, повідомила директорка підприємства Світлана Козловська, на Офіційному порталі Києва.

«Сьогодні розпочали свою роботу київські фонтани на Майдані Незалежності, на вулиці Хрещатик, 25, вул. Великій Васильківській, 119-121, а також унікальний комплекс із дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу», – розповіла Козловська.

Зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинається 1 травня. Цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на 15 травня, у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Як зазначили у Київводфонді, всі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводила команда електриків, інженерів та програмістів. Заздалегідь було проведено демонтаж зимового накриття чаш водограїв, під’єднання електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу та тестові запуски водограїв.

Next Post

Невідомі налили миючий засіб у фонтан на Контрактовій площі

Сб Тра 15 , 2021
Сьогодні розпочався сезон роботи столичних фонтанів, проте один із них вже довелося відключити. У фонтан на Контрактовій площі невідомі налили миючий засіб. Про це повідомили у комунальному підприємстві по утриманню зелених насаджень Подільського району КО «Київзеленбуд». Так, наразі фахівці змушені зупинити роботу фонтану на Контрактовій площі. Їм необхідно злити всю […]
Фонтан на Контрактовій

Можливо ви пропустили?