Від Омельченко до Кличка. Хто з мерів завдав найбільшої шкоди Києву своїми рішеннями (інфографіка)

Рух “Чесно” опублікував матеріал, в якому проаналізував найбільш невдалі рішення очільників Києва від мера Омельченко до нинішнього мера Кличка, щоб зрозуміти, хто найбільше нашкодив місту.

У матеріалі досліджували дії Олександра Омельченка, Леоніда Черновецького, Олександра Попова та Віталія Кличка. Так, наприклад, за часів Омельченка розірвали єдину трамвайну мережу, Леонід Черновецький дозволяв масово забудовувати зелені зони, Попов хотів під виглядом реконструкції побудувати ТРЦ на Поштовій площі, а Віталій Кличко запам’ятався узаконенням низки скандальних забудовницьких планів територій.

Олександр Омельченко (1998-2006 роки)

Олександр Омельченко запам’ятався киянам, як мер, що перебудував Майдан Незалежності, створивши там ТРЦ “Глобус” на місці громадського простору, знищив трамвайну мережу через міст Патона через висновки фахівців про його аварійність та зніс Сінний ринок в історичному центрі міста поруч із Львівською площею – зараз там розташовується ЖК “Ярославів град”. Також Омельченко дав старт проблемам із забудовою – за його часів почались проблеми з Протасовим Яром, озерами на Осокорках та будинком-монстром на Подолі.

Леонід Черновецький (2006-2012 роки)

За часів каденції Черновецького землю під забудову віддавали сотнями гектарів: площу заказника “Жуків острів” урізали з 1630 га до 196 га для будівництва, також під забудову віддали 20,2 га урочища “Покол”, а 10,77 га землі в Пущі-Водиці дозволили приватизувати.

Окрім того, під виглядом реконструкції на Львівській площі знесли фонтан та звели на його місці ТРЦ, що ускладнило трафік через припарковані біля комплексу автівки.

Олександр Попов (2010-2013 роки)

Попов запам’ятався розпорядженням про “реконструкцію” Поштової площі – на її місці мав з’явитися черговий ТРЦ, однак на початку робіт на площі знайшли вулиці часів Київської Русі і зараз громадськість вимагає створити Музей на Поштовій. Також цей мер сприяв забудовникам-регіоналам та дозволив побудувати висотку в охоронній зоні історичної будівлі Терещенка на бульварі Тараса Шевченка, 32. На щастя, її досі не звели.

Віталій Кличко (2014 рік-донині)

Попри те, що чинний мер в одному з інтерв’ю запевняв, що всі рішення зі скандальних будівництв були прийняті його попередниками, сайт “Наші Гроші” пов’язує як мінімум 10 проєктів саме з Кличком.

Також за часів Віталія Кличка продовжує ігноруватися чинний Генплан Києва, який був прийнятий у 2002 році, та має підтверджуватись або коригуватися кожні п’ять років. Цього досі не зроблено, а новий генплан до 2040 року фактично робить законним все те, що зробили попередники Кличка і те, що напланувала чинна влада. Натомість влада розробляє чисельну кількість ДПТ – через це у 2016 році Київрада фактично дозволила вирубування лісу в селі Биківня, забудову Троєщини, Новобіличів, Оболоні та Мінського масиву. Також за часи Кличка не відкрито жодної нової станції метро.

Проблеми Києва

Редакція видання bzh.life

Next Post

В Києві повідомили про підозру двом поліцейським, що побили киянина

Чт Жов 21 , 2021
В Києві повідомили про підозру двом поліцейським, які жорстоко побили ломом киянина. Їм загрожує строк у в’язниці та позбалення права обіймати певні посади протягом десяти років. Про це повідомляє сайт Офісу генпрокурора. У лютому цього року під час затримання особи правоохоронці застосували надмірну силу, яка не відповідала ситуації. Вони нанесли чоловіку, який […]
побиття

Можливо ви пропустили?