В Києві відреставрували найстаріший фонтан

В Києві відреставрували найстаріший фонтан на центральній площі Подолу – “Самсон”, збудований ще в 1749 році на місці резервуара, з якого місцеві жителі тоді брали воду.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у фейсбуці.

“Водограй уже давно не працював. Та й вандали його неодноразово плюндрували. Три місяці тому ми розпочали реставрацію самого фонтана і ротонди над ним, яка теж є пам’яткою архітектури. Бетонну скульптуру «Самсон» та мідну скульптуру «Андрій Первозванний», яка знаходиться на ротонді, відреставрували відповідно до оригіналів, що знаходяться у Національному художньому музеї України”, – розповів Кличко.

Самсон
Скрiншот з вiдео

За його словами, водограй обладнали датчиками контролю рівня води, повністю замінили інженерні системи та встановили 10 LED-світильників.

Next Post

У п'ятницю в Києві дощ і до +20 градусів

Пт Жов 9 , 2020
У п’ятницю, 9 жовтня, в Києві хмарна погода, вдень і вночі дощ, вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11…+13 градусів, удень +18…+20 градус. Про це повідомляє Гідрометцентр. -На заході України мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+12 градусів, удень +15…+17 градусів. -На півночі України […]
Погода в Киеве

Можливо ви пропустили?