ЧАЕС у зв`язку з локдауном переходить на особливий режим роботи

Арка ЧАЕС

Для безпечної роботи станції уряд виділив цьогоріч 1,4 мільярда гривень.

Державне спецпідприємство «Чорнобильська АЕС» від сьогодні, 25 березня, переходить на роботу в режимі простою, що пов’язано з введенням протиепідемічних заходів. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

В організації уточнили, що мінімум до 4 квітня 2021 року на робочих місцях залишатиметься оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єкта. Також будуть залучатися співробітники, участь яких у виробничому процесі станції є необхідною.

«Для нерозповсюдження коронавірусу адміністрація ЧАЕС прийняла рішення з 25 березня перевести персонал станції на особливий режим роботи на підставі наказу від 24.03.2021 № 376 «Про введення простою на підприємстві», — йдеться в повідомленні.

Напередодні на засіданні Кабінет Міністрів спрямував 1,4 млрд грн на підтримку у 2021 році у безпечному стані енергоблоків та об’єкта «Укриття», а також на здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.

В уряді нагадали, що цьогоріч виповниться 35 років з дня аварії на станції.

«Маємо не забувати про ці сумнозвісні події та сприяти перетворенню зони на екологічно нейтральну територію. Кабінет Міністрів сьогодні ухвалить проєкт, яким пропонується в рамках держбюджету спрямувати майже 1,4 млрд грн на зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об’єкту «Укриття», а також всієї зони відчуження в екологічно безпечну зону», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Next Post

Київський монумент «Батьківщина-Мати» та міст Патона декомунізують

Чт Бер 25 , 2021
В Інституті національної пам’яті повідомили про плани демонтувати щит з радянською символікою монументу «Батьківщини-Матері» та анонсували початок реконструкції моста Патона і пам’ятника Щорсу в столиці України у рамках декомунізації. Про це розповів директор Інституту нацпам’яті Антон Дробович. Зазначається, що пандемія коронавіруса суттєво загальмувала процес декомунізації статуї «Батьківщини-Матері», проте наразі є […]
Батьківщина мати

Можливо ви пропустили?