Колишній регіонал Максим Луцький обраний ректором НАУ

НАУ
Фото: nau.edu.ua
Вибори ректора Національного авіаційного університету виграв Максим Луцький, колишній регіонал і кум міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника. Але з його призначенням не все так просто.
Розслідування провело Громадське.

У пресслужбі НАУ повідомляють, що Луцький отримав 1733 голоси (63,9%), а «скарг на порушення виборчого процесу — як від учасників голосування, так і спостерігачів — не отримано».

Водночас керівник Управління проведення обов’язкових повних перевірок НАЗК Сергій Петухов написав у Facebook, що Луцький підпадає під люстрацію і не може обіймати посаду ректора. У коментарі нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин запитав Петухова, хто має зупинити призначення Луцького, на що той відповів: «це має зупинити МОН».

А Міністерство освіти, якщо ви не забули, очолює Сергій Шкарлет, якого пов’язують із міністром часів Януковича Дмитром Табачником.

Ще Луцький обирався народним депутатом у 2006 та 2010 роках, першого разу від блоку Тимошенко, але одразу перейшов до «Партії регіонів».

Також у 2014 році Луцький став проректором Національного авіаційного університету, але у 2015 році новий очільник вишу Рімвідас Хращевський звільнив його через порушення під час призначення. Проте Луцький поновився на посаді через суд.

Тепер же, коли він обрався на посаду ректора, суд поновив на посаді колишнього ректора Володимира Ісаєнка. Про це повідомляє юридична фірма «Ільяшев та партнери».

Next Post

У Броварах обстріляли маршрутку з людьми

Сб Січ 30 , 2021
Під Києвом із травматичної зброї обстріляли маршрутку, в якій знаходилися люди. Про це повідомляє телеграм-канал dtp.kiev.ua За попередніми данними у Броварах пізно ввечері невідомі з траматичного зброї обстріляли маршрутку, де в той час перебували люди. На щастя, ніхто не постраждав. Раніше ми повідомляли, що ректором НАУ було обрано колишнього регіонала […]

Можливо ви пропустили?