Лукашенка позбавили звання почесного доктора КНУ ім. Шевченка

Вчена рада Київського національного університету імені Шевченка в понеділок, 7 червня, позбавила Олександра Лукашенка звання почесного доктора.

Про це пише BBC News Україна.

Київський національний університет має понад 80 почесних докторів, і це перше таке рішення в історії столичного університету.

Раніше не існувало навіть процедури позбавлення почесного звання, її розробили та ухвалили спеціально під Лукашенка.

Члени вченої ради голосували у таємному режимі.

Лукашенко став почесним доктором у 2009 році на фоні тодішнього поліпшення відносин між Білоруссю та Євросоюзом. Університет підпорядковувався тоді Секретаріату президента, а президент України Віктор Ющенко підтримував Мінськ у покращенні відносин з ЄС.

Ректором Київського національного університету на той час був академік Леонід Губерський.

Позбавлення Лукашенка почесного звання пов’язане з жорстоким придушенням протестів в Білорусі у 2020 році та розбійним нападом на літак Ryanair, який посадили в Мінську, щоб затримати опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Next Post

Суд дозволив ввести в експлуатацію "Будинок-монстр" на столичному Подолі

Ср Чер 9 , 2021
Північний апеляційний господарський суд Києва скасував заборону на введення в експлуатацію “Будинку-монстра” на вулиці Нижній Вал, 27-29. У лютому 2015 року суд заборонив вводити в експлуатацію житлово-офісний комплекс. Про це повідомила депутат Київради Євгенія Кулеба. Вона зазначила, що у забудовника відсутній договір оренди землі. “Оскарження цього рішення в касації вимагає часу, […]
дом монстр

Можливо ви пропустили?