Київрада дозволила забудувати 6 га у Дарницькому районі

Дарницький район

Київрада прийняла рішення про передачу ТОВ “Глобал-Рент” в оренду на 5 років земельної ділянки площею 6,25 га на вул. Сортувальній, 2, вул. Клеманській, 3, у Дарницькому районі Києва для будівництва і обслуговування житлових комплексів.

Підставою для отримання ділянки в оренду стало набуття фірмою права власності на нерухоме майно у серпні-вересні 2017 року. Йдеться про будівлі і споруди загальною площею 5 068 кв. м на вул. Сортувальній, 3, та 9 341 кв. м на вул. Клеманській, 3, передають Наші гроші.

Нормативна грошова оцінка ділянки площею 6,25 га (за попереднім розрахунком) становить 119,61 млн грн. Розрахунковий розмір річної орендної плати складатиме 3,59 млн грн (3%).

Вказана ділянка відповідно до чинного Генплану належить до території громадських будівель і споруд та території зелених насаджень загального користування. Це означає, що будівництво житла тут неможливе.

Однак у 2017 році Київрада затвердила Детальний план території в районі Дніпровської набережної, вулиці Здолбунівської, проспекту Петра Григоренка, у якому, попри суперечність Генплану, змінили функціональне призначення землі, додавши багатоповерхову житлову забудову. Наголошується, що Детальний план територіїне може суперечити Генплану.

Власниками київського ТОВ “Глобал-Рент” є мешканці Львова Василь Колодій і Андрій Вязовченко. 

Джерело

Next Post

Наступного тижня школярі за парти НЕ повертаються

Ср Лис 10 , 2021
Про це повідомив Віталій Кличко під час екстреного брифінгу “Все більше госпіталізують хворих на коронавірус дітей. Бо штам “Дельта”, як зазначають медики, – більш агресивний і вражає багато молодих людей і дітей. І вражає з наслідками та ускладненнями. Сьогодні в столичних лікарнях перебувають 85 дітей з коронавірусом та підозрою на […]
школа

Можливо ви пропустили?