Після п’яти років реставрації відкриється Андріївська церква

Андріївська

У грудні цього року після майже п’яти років реставраційних робіт Андріївська церква стане доступною для відвідувачів, повідомили в Міністерстві культури і інформаційної політики.

За словами міністра культури і інформаційної політики Олександра Ткаченка, відкриття відбудеться онлайн 12 грудня, а 13 грудня – в церкві пройде перша служба.

«Повністю відреставрована вся живопис, ікони та іконостас, почищена ліпнина і відшліфований підлогу. Замінено інженерні мережі, проведені нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна. До речі, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп’ютерному аналізу допомогли знайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору і забарвленням було зроблено 36 тестових викрасок », – зазначив міністр.

Ткаченко також підкреслив, що метою реставрації стало розкрити початкові рішення і бачення архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, 320-а річниця з дня народження якого відзначається цього року.

Раніше ми повідомляли, що в Києві вперше за 20 років відремонтували резервуар питної води .

Next Post

Справу про тортури і зґвалтування в Кагарлику передали до суду

Ср Гру 2 , 2020
Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п’ятьох співробітників Кагарлицького відділення поліції в Київській області. Про це повідомляє пресслужба ОГП. Згідно з повідомленням, п’ятьом обвинуваченим інкриміновано катування, насильницьке зникнення та зґвалтування згідно зі ст. 127, ст. 146-1, ст. 152 КК України. Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 […]
поліція Кагарлик

Можливо ви пропустили?