Педагога КНУ, якого студентка звинуватила в домаганнях до подруг, звільнили

Київський університет імені Тараса Шевченка звільнив доцента “Інституту біології і медицини” Петра Романенко із займаної посади після секс-скандалу.
Причиною відсторонення викладача став виступ студентки першого курсу Клементина Квіндт на засіданні студентського парламенту, де дівчина розповіла про сексуальні домагання до неповнолітніх студенткам під час літньої практики в Каневі в 2018 році, – передають ЗМІ.
Комісія, яку очолював проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, визнала окремі дії і висловлювання викладача такими, які не відповідають етичним нормам. “Доцента Романенко П.А. наказом від 22.02.2019 року № 08-447-04 звільнений від займаної посади. Керівництву” Інституту біології і медицини “і керівнику літньої практики в Канівському природному заповіднику вказали на недоліки, допущені при проведенні практики”, – йдеться в повідомленні.
Також в університеті розробляють систему заходів для запобігання подібних конфліктів у майбутньому. Так, проректору Володимиру Бугрову доручили:
підвищити персональну відповідальність деканів факультетів та директорів інститутів за організацію і контроль за проведенням практики студентів підпорядкованих підрозділів;
вжити необхідних організаційні, навчально-методичні заходи щодо забезпечення поліпшення проведення навчальної практики студентів університету в Канівському природному заповіднику в літній період (згідно з навчальним планом);
привести у відповідність до змін у законодавстві та Етичного кодексу університетської спільноти Положення про проведення практики студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Ніяких повідомлень про скасування навчальної практики в Канівському заповіднику немає.
Джерело: Інформатор

Next Post

Легенди та дійсність "Будинку невтішної вдови"

Чт Бер 7 , 2019
Маєток Аршавського, більш відомий як «Дім невтішної вдови», це один із символів Києва. Він ефектний, цікавий та має свої власні легенди. Першим володарем ділянки землі на розі Лютеранської та Банкової був колезький радник Андрій Гербаневський. Він придбав її у 1882 році. Чиновник був практичною людиною, та замовив там будівництво одноповерхового дерев’яного будинку. […]

Можливо ви пропустили?