На вокзалі в Києві демонтували 35 МАФів і встановили відеокамери

“Укрзалізниця” відзвітувала про готовність до відновлення пасажирських перевезень, яке заплановано на 1 червня.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій за підсумками інспекційного огляду вокзалу “Київ-Пасажирський”.

“Уже з 1 червня Україна почне перші пасажирські залізничні перевезення в дальньому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції “Київ-Пасажирський” уже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеоспостереження, повністю відремонтовано приміський вокзал”, – цитує міністра пресслужба МІУ.

УЗ завершила демонтаж 35 МАФів на Вокзальній площі та в конкорсі вокзалу. Під ліквідацію потрапили торгові території, на які закінчився термін оренди, в тому числі точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, які залишаться, будуть реконструйовані і приведені до єдиного стилю.

Також відремонтовано будинок приміського вокзалу. Його з’єднали навісом з платформами і виконали їх зарежимлення, щоб виключити прохід безквиткових пасажирів. Окрім цього, замінено освітлення, встановлено сучасні лавки й урни, оновлено фасад, вестибюль і квиткові каси. Оновили також туалети.

“На вокзалах станції “Київ-Пасажирський” посилено заходи безпеки і встановлено нову систему відеоспостереження – 22 камери, які мають функцію розпізнавання обличчя. Це допоможе запобігти крадіжкам, а також дасть можливість правоохоронним органам відслідковувати правопорушників, які пересуваються потягами”, – йдеться в повідомленні.

Ескалатор у вестибюлі вокзалу ще не відремонтували.

Криклій оглянув ремонтні роботи і доручив завершити їх у найкоротші терміни, а не до кінця року, як планували. “Ні про які глобальні реформи не може бути й мови, якщо ми понад рік ремонтуємо ескалатор”, – підкреслив сказав міністр.

Next Post

На Київщині заборонили послаблення карантину з 22 травня

Пт Тра 22 , 2020
У Київській області скасували послаблення карантину з 22 травня. Це пов’язано з відсутністю сприятливих факторів. Про це повідомили у прес-службі Київської ОДА. На сьогоднішній день, рівень захворюваності коронавірусом на 100 тисяч людей перевищує норму. У разі покращення епідемологічної ситуації послаблення будуть запроваджені негайно. Post Views: 904
КМДА

Можливо ви пропустили?