Наймолодше місто Київщини можуть віддати Чернігову

Місто Славутич Київської області можуть включити в межі Чернігівської області через віддаленість від столиці.

Про це пише «Киеввласть» з посиланням на проєкт перспективного плану формування тергромад на Київщині, підготовлений для Кабінету міністрів України.

Про це журналістам стало відомо за результатами 3-го з’їзду голів райрад Київської області. На форумі обговорювалась подальша доля Славутицької ОТГ. Не виключено, що її можуть включити в межі Чернігівської області.

Довiдка:

Славу́тич — місто обласного підпорядкування в Київській області, розташоване на лівому березі Дніпра, з населенням близько 25 тис. осіб.

Славутич було закладено 1986 року для евакуйованих після Чорнобильської катастрофи з теперішньої зони відчуження працівників Чорнобильської атомної електростанції. Назву було взято від давньоукраїнської назви Дніпра. Територія міста є ексклавом Київської області на території Чернігівської, із якої після прийняття рішення про будівництво міста була виділена частина земель Ріпкинського і Чернігівського районів.

Більшість населення працездатного віку працює на Чорнобильській АЕС і підприємствах.

Незважаючи на те, що Славутич формально-адміністративно підпорядкований органам влади Київської області, місто увійшло у Чернігівську агломерацію, що наразі є безпрецедентним юридичним фактом на території сучасної України (коли місто конкретної області входить у агломерацію адміністративно зовсім іншої області).

Next Post

Де в столицi можна сортувати смiття? Знайди найближчу адресу

Нд Лют 9 , 2020
У столиці збільшилася кількість контейнерів, розрахованих для різних видів сміття. Як повiдомили в прес-службі КП «Київкомунсервіс», в різних районах міста з’явилося 55 нових контейнерів для сортування сміття. За січень 2020 року в місті оновили 464 контейнера у вигляді дзвіночків. Вони призначені для сортування сміття: окремо для скла, пластику та паперу. […]
Мусор Киев

Можливо ви пропустили?