Зеленський анонсував будівництво нової великої мечеті в Києві

Президент України Володимир Зеленський заявив про будівництва великої мечеті у Києві за проєктом кримських татар.

Про це глава держави заявив на пресконференції за підсумками першого року при владі.

“Ми нещодавно зустрічалися з паном Джемілєвим, паном Чубаровим, паном Чийгозом і представниками Меджлісу. Ми всі прийняли рішення про створення великої групи, куди входять вони, а також представники громадськості кримських татар і вчені. Ця рада починає напрацьовувати зміни до законодавства України, які можуть бути змінами до Конституції України, яким чином ми підтримуємо те населення. Адже багато програм уже запроваджено.

Наприклад, на Херсонщині, за домовленістю з Ердоганом, голова ОДА пан Гусєв уже підготував місця для будівництва перших 500 квартир для кримських татар. Окремо Туреччина домовлялася з паном Джемілєвим про будівництво тисячі квартир для переселенців з числа кримських татар. Крім того, знайшли землю під будівництво великої мечеті в Києві, вже є проєкт у кримських татар. Так, буде будуватись велика мечеть”, – сказав Зеленський.

Джерело

Next Post

Київ планує придбати в лізинг 200 нових автобусів підвищеної місткості

Ср Тра 20 , 2020
Київ планує придбати в лізинг 200 автобусів підвищеної місткості, новий громадський транспорт місто може отримати вже восени. Про це повідомляє КМДА. “Зазначу, що в березні Київрада прийняла рішення і дозволила КП” Київпастранс “укласти договір з” Укргазбанком “на придбання в лізинг 200 автобусів підвищеної місткості. Фінансовий лізинг, незважаючи на бюджетні обмеження, […]
Автобус

Можливо ви пропустили?