У Кличка пояснили, чому в столиці погіршилось повітря

У Києві зафіксовано забруднення повітря через активну роботу котлових систем у приватному секторі у зв’язку з різким зниженням температури.

Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

«У зв’язку з різким зниженням температурних показників мешканці приватних садиб почали активно спалювати тверді побутові відходи, до яких також потрапляє сміття з пластиком, що впливає на забруднення повітря», – розповів Олександр Савченко, в. о. начальника екологічного управління.

Також зазначається, що погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі.

«Спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром. Дані погодні умови перешкоджають перемішуванню атмосферних шарів повітря та сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі», – додав Савченко.

Раніше ми повідомляли, скільки людей вчора звернулись до київських лікарень через обмороження.

 

Next Post

Можливе падіння бурульок: у КМДА попередили про небезпеки через відлигу

Чт Січ 21 , 2021
У Київміськадміністрації закликали жителів столиці бути обережними 21-22 січня, коли в місті можливе падіння бурульок у зв’язку з відлигою. «З підвищенням температури повітря збільшується ризик падіння бурульок на перехожих… Комунальна аварійно-рятувальна служба закликає мешканців міста бути обережними», – йдеться в повідомленні. Громадянам, зокрема, радять звертати увагу на кригу на дахах […]
Мороз, лід, зима

Можливо ви пропустили?