Стало відомо, скільки коштів витрачають на будівництво Подільського мосту в Києві

Жодну недобудову Києва не обговорюють так багато, як Подільсько-Воскресенський міст, який за собівартістю претендує на звання найдорожчого у світі.

Розробка мосту почалася ще у 1987 році, але завершити його спорудження місцева влада не може і до сьогодні.

Так, за останніми данними, на підготовку і зведення мосту було витрачено майже 3,424 мільярди (!) гривень.

Остаточна вартість будівництва об’єкта постійно росла: у 2012 році сума сягала 5 мільярдів гривень, а у 2013 – уже 7,6 мільярда.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Станом на сьогодні, вартість будівництва Подільсько-Воскресенського мосту оцінюють у 11,2 мільярда гривень, що дорівнює понад 400 мільйонам доларів.

Однак, у Київській міській державній адміністрації наводять зовсім інші цифри.

То ж яка ціна питання?

У відповіді на запит журналіста ІНФОРМАТОРа виконувач обов’язків директора комунального підприємства “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва” Роман Лісневський зазначив, що кошторисна вартість об’єкту складає лише 11 251,186 мільйонів гривень, а станом на перше січня 2017 року об’єкт профінансовано на загальну суму 3 746,144 мільйонів гривень.
Без імені Без імені

Міський голова Києва Віталій Кличко в одному зі своїх інтерв’ю заявив, що хоче завершити будівництво мосту та ввести його в експлуатацію.

Він також повідомив, що використав власні зв’язки з колегами з Німеччини, провів переговори та знайшов інвесторів. За словами мера, минулої осені мала стартувати їх співпраця з добудування Подільського мосту.

Варто зауважити, що про цих інвесторів чинний очільник міста говорив ще під час передвиборчої кампанії, однак цей проект досі не розпочався.

Відповідь підприємства, яке займається реалізацією цього проекту стала зайвим доказом того, що про жодне інвестування мова не йде.

Кошти на фінансування будівництва виділяють з бюджету Києва та державного бюджету України.

Наразі, у Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва повідомляють, що завершення будівництва мостового переходу заплановано на 2020 рік, але за однієї умови: “при наявності сталого та повноцінного фінансування”.


Лілія Кузьменко
для ІНФОРМАТОРа

Next Post

Локації Євробачення відчистять від реклами

Пн Лют 27 , 2017
Основні локації, на яких відбуватимуться заходи Євробачення-2017, очистять від реклами. Про це “Українській правді. Київ” повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков. Планується, що приберуть навіть законні конструкції, до того ж силами їх власників. “Ми зараз працюємо в робочій групі з лідерами рекламного ринку, операторами. Ми матимемо близько 10 локацій проведення […]
Евровидение 2017-Лого

Можливо ви пропустили?