На будівництві аероекспресу Київ-Бориспіль розікрали 9 мільйонів

Київська місцева прокуратура повідомила про підозру ексдиректору компанії-постачальника у заволодінні бюджетними коштами під час постачання піску для будівництва залізничного сполучення від вокзалу “Київ – Пасажирський” до міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“За даними слідства, між ТОВ “Київ пісок” та Регіональною філією “Південно-Західна залізниця” АТ “Укрзалізниця” був укладений договір щодо постачання піску для будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення маршрутом “Київ – Пасажирський” – аеропорт “Бориспіль”.На підставі підроблених видаткових накладних Регіональна філія “Південно-Західна залізниця” АТ “Укрзалізниця” перерахувала на рахунок підприємства понад 21 млн грн за нібито постачання 60 тис куб м піску”, – йдеться в повідомленні.

Висновком судово-економічної експертизи підтверджено, що підприємством фактично поставлено тільки 35 тис. куб м піску, у зв’язку з чим майже 9 млн грн державних коштів були безпідставно отримані ексдиректором підприємства.

Ексдиректора компанії-постачальника підозрюють за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зараз триває досудове розслідування. Суд вирішує питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Next Post

Троє підлітків розпивали горілку в школі та знепритомніли

Ср Лис 18 , 2020
У Києві троє школярів отруїлися алкогольними напоями, які вони розпивали прямо в стінках навчального закладу. Як повідомляє “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва” у Facebook, подія сталася в Шевченківському районі. “Троє підлітків (дві 13-річні дівчини та 14-річний хлопець) в стінах школи розпивали горілку, в результаті чого всі троє […]
Швидка

Можливо ви пропустили?