Голосіївські парки під загрозою: суд дозволив забудову деяких ділянок

Голосіївський районний суд столиці скасував ним же накладений арешт на ряд земельних ділянок Національної академії наук.

Як повідомляє українське інтернет видання, мова йде про три будівельних майданчики:

  • вул. Метрологічна, 7,
  • вул. Лебедєва
  • вул. Заболотного, 152.

Суди вже накладали, а потім знімали арешт з зазначених будівництв влітку поточного року. Раніше ці землі, загальна площа яких становить 24,5 гектара, були передані під багатоповерхову житлову забудову Національної академії наук.

Однак нове будівництво, яке знову отримало дозвіл, знищить дослідні поля, сади і унікальну в Україні гідротехнічну станцію. Незважаючи на протести громадськості, а також на відкрите кримінальне провадження, будівництво відновиться найближчим часом. Забудовники вже отримані дозволи на земельні, будівельні, дорожні і всі інші види проектно-будівельних робіт.

Всі ділянки розташовані біля пам’ятника загальнодержавного значення, пам’ятки садово-паркового мистецтва «Феофанія», а також частково входять в межі історичного ареалу Києва. Всі вони складаються на балансі НАН і є частиною держвласності. Як повідомлялося раніше, в столиці з’явилася можливість переведення житлових відвідувань в нежитлові – з метою ведення бізнесу. Це можна зробити через прийнятий Київрадою, спрощений порядок або через отримання містобудівних умов і обмежень.

Нагадаємо, на вихідних деякі гіпермаркети ігнорували правила “карантину вихідного дня”

Next Post

Нардеп від ОПЗЖ Вадим Рабінович захворів на COVID-19

Пн Лис 16 , 2020
Народний депутат від партії “Опозиційна платформа — За життя” Вадим Рабінович повідомив, що захворів на коронавірус. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. «На жаль, зловив коронавірус! Будемо лікуватися», — заявив нардеп. Раніше ми повідомляли, що Максим Степанов готовий пройти шлях звичайного пацієнта і вже виявив деякі проблеми медичної галузі […]
Рабінович

Можливо ви пропустили?