Рекордний хабар та незаконне збагачення: в чому звинувачують заступника начальника столичної податкової

10 листопада у САП розповіли, що повідомили про підозру у незаконному збагаченні заступнику начальника управління Державної податкової служби в Києві Миколі Ільяшенку.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Перший заступник начальника управління податкової служби у Києві Микола Ільяшенко підозрюється в намаганні дати хабара екскерівнику САП Назару Холодницькому. Зазначимо, мова йде про рекордний, зареєстрований в Україні хабар. Його сума складає $6 млн.

Зараз Ілляшенку висунули нову підозру – в незаконному збагаченні, повідомляє українське інтернет-видання

Раніше стало відомо, що після призначення Олексія Любченка головою Державної податкової служби (ДПС) України до відомства масово повертаються старі корумповані кадри, а з ними – старі корупційні практики. Так, за протекції Любченка до ГУ ДПС м. Києва повернувся Микола Ільяшенко, внаслідок чого ТОВ “ТД “АЗАРІС” дозволили “прокрутити” багатомільйонну аферу у сфері закупівлі медичного обладнання.

Про це заявив політичний експерт, доктор соціологічних наук Павло Кутуєв на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Тривожні сигнали про тривожні тенденції в податковій системі почали надходити одразу після призначення Олексія Любченка головою Державної податкової служби. Надходить інформація про речі, які виглядають ганебно та неприйнятно, зокрема про багатомільйонні афери у сфері закупівлі медичного обладнання. І це в умовах глобальної пандемії! За протекції Любченка до київського главку ДПС на керівну позицію – де факто начальника ГУ – у травні повернувся Микола Ільяшенко, внаслідок чого ТОВ “ТД “АЗАРІС” дозволили “скрутити” понад 30 млн гривень податку на додану вартість (ПДВ). У схемі, зокрема, міська дитяча лікарня №5 у Запоріжжі, Волинське обласне управління охорони здоров‘я, Вінницька обласна клінічна лікарня імені Пирогова. Саме ж ТОВ “ТД “АЗАРІС” має податкові борги. Його бенефіціарами у реєстрах значаться люди, зареєстровані на окупованих територіях. Логічно припустити, що “власники” є підставними особами” – написав Кутуєв.

Нагадаємо, в Україні висловили протест через відкриття консульства Нікарагуа в Криму.

 

Next Post

Для депутатів ВРУ придбали 14 нових Toyota Camry

Ср Лис 11 , 2020
Для Верховної Ради придбали 10 Toyota Camry чорного кольору в комплектації “Комфорт” по 895 тисяч гривень за автомобіль і чотири в комплектації “Елеганс” по 896 тисяч гривень. Автобаза Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами тендеру уклала з ТОВ “АРТСІТІ” (Харків) договір на придбання 14 автомобілів Toyota Camry за […]
toyota_camry

Можливо ви пропустили?