ЗМІ: Юрист заволодів причалами та островом у Києві завдяки листу з поліції

Юрист-бізнесмен з Києва Костянтин Бойко володіє низкою причалів і дамб на Дніпрі, а також Оболонським островом площею майже 150 тис. кв. метрів.

Все це він отримав завдяки листу з поліції, йдеться у розслідуванні “Схем”.

У 2018 році киянин Костянтин Бойко звернувся до поліції із заявою, що виявив «втрачені майнові права» на причал в Оболонському районі. За його твердженням, така ж ситуація склалася ще на 16 об’єктах у столиці й на околиці.

Заяву Бойко зробив в якості представника партнера з розвитку спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву на Оболоні в Києві Ольги Лук’янцевої. Вона скаржилася на крадіжку майна біля школи, але згодом поліція перекваліфікувала провадження в самовільне будівництво на захопленій ділянці.

Знайомі порадили Лук’янцевій звернутися до адвоката Бойка, який хвалився зв’язками у правоохоронних органах. Однак у поліцію він звернувся без відома Лук’янцевої.

За даними “Схем”, Бойко запропонував поліції таке рішення: за законом людина, яка знайшла втрачену річ, має право на її тимчасове зберігання.

18 грудня на лист адвоката відповіла слідчий відділу з особливо тяжких злочинів Ольга Момот. Вона розглянула його скаргу і підтвердила, що об’єкти, про які згадується в листі, дійсно нікому не належать. У зв’язку з цим, поліція попросила Бойка стати їх «хранителем».

Після цього він звернувся до приватних реєстраторів, які на підставі листа з поліції успішно внесли до Державного реєстру запис про майнові права Бойка на 11 об’єктів. Зокрема, на причал поліцейської бази відпочинку “Динамо” на Київському морі, причал річкового порту в селі Трипілля, дамбу на озері Алмазному, причал на Оболоні, дамбу півострова, який огинає затоку Собаче гирло, мальовничий вихід до берега на Дніпрі в селі Витачів та інші.

Адвокат Богдан Боровик у коментарі журналістам пояснив, що передача майнових прав Бойка містить ознаки правопорушення, оскільки лист не є правовстановлюючим документом.

Після отримання прав на зазначені об’єкти, київський бізнесмен продав об’єкти компанії “Українське бюро річкових портів”, співвласником якої він є.

“Схеми” виявили зв’язок Бойка з колишнім керівником столичних правоохоронців – Андрієм Крищенком. Він очолював тоді відділ, в якому працювала вищезгадана Ольга Момот. Тепер вона заявляє, що навіть не знає і не має уявлення, хто такий Бойко.

Крім того, за адресою компанії, на яку юрист-бізнесмен реєструє причали, зареєстровані ще дві його фірми. Співвласником однієї з них є Юрій Шальнєв, який працював у міліції Горлівки до 2007 року. У сусідньому будинку з ним жив майбутній голова поліції Києва, який на той час вже працював у органах МВС.

Крищенко протягом шести років вказував у своїй декларації, що їздить на позашляховику Hyundai Santa Fe, який належить Шальньову. За даними журналістів, Шальньов був водієм ексголови поліції Києва.

Джерело

Next Post

Від України на «Оскар» претендуватиме стрічка «Погані дороги»

Пт Вер 24 , 2021
Український Оскарівський Комітет обрав стрічку, яка представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської кіноакадемії у категорії «Міжнародний повнометражний фільм». Нею стала картина Наталки Ворожбит «Погані дороги», повідомили у Держкіно. У агентстві зазначили, що, з урахуванням конфлікту інтересів, цього року фільм від України обирали 11 членів комітету. «Стрічка Наталки Ворожбит «Погані дороги» отримала 5 голосів […]
погані дороги

Можливо ви пропустили?