Венедіктова скасувала наказ про призначення Юлдашева прокурором Києва

Прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець заявила, що генпрокурор Ірина Венедіктова скасувала наказ про призначення Сергія Юлдашева прокурором столиці.

За її словами, Венедіктова скасувала наказ свого номінального попередника т.в.о генпрокурора Віктора Чумака від 6 березня про призначення Юлдашева прокурором Києва. Розпорядився призначити на посаду Юлдашева, який після люстрації відновився через суд, перед звільненням ще генпрокурор Руслан Рябошапка.

Сам Юлдашев повідомив, що планує оскаржити рішення Венедіктової.

Сергій Юлдашев займав пост прокурора Києва з 25 червня 2014 року до 23 березня 2015 року. Його звільнили під час другого етапу люстрації. Виявилося, що Юлдашев працював одним з керівників прокуратури Луганської області за часів Віктора Януковича.

У 2015 році проти Юлдашева відкрили кримінальне провадження за зловживання владою та отримання хабара.

У 2020 році рішенням суду Юлдашев був відновлений на посаді з 24 березня 2015 року зі сплатою середнього заробітку за п’ятирічний період прогулу (37 097, 73 гривень).

10 березня Юлдашев вийшов на роботу після відновлення на посаді через суд.

Next Post

При КМДА відкрили волонтерський центр на час карантину

Вт Бер 24 , 2020
У Києві розпочав роботу волонтерський штаб, який на період карантину буде допомагати боротися з коронавірусною інфекцією в місті. Про це повідомили радник міського голови Максим Бахматов і підприємець Ігор Ліскі. Координувати роботу штабу буде Бахматов разом з офісом трансформації КМДА. Штаб буде виконувати наступні функції: закуповувати і поширювати захисні маски, […]

Можливо ви пропустили?