День Героїв Небесної Сотні – 2020. Програма заходів

Небесна Сотня – не випадкові жертви вуличних сутичок. Сміливці свідомо йшли на ризик утратити життя, розуміючи, що інакше втратять свободу. Для кожного з них це слово – “свобода” – мало своє унікальне наповнення. Свобода – це завжди індивідуально й універсально водночас. А хештег є тим інструментом, який не обмежить інформаційну кампанію лише візуальним складником, а й заохотить до публікацій у соцмережах власних спогадів і роздумів на тему Революції Гідності та Небесної Сотні зокрема.

Торік завдяки запровадженню хештегу сотні користувачів соцмереж, серед яких десятки громадських діячів та інші відомі люди, ділилися своїми спогадами й роздумами, світлинами та відео. Кампанія буде продовженням і доповненням минулорічної.

17 ЛЮТОГО

18:30–20:00
Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану
Презентація графічної новели “Історія з Майдану. Епізод І”. Акредитація для журналістів.
Це перший український твір графічної прози про Революцію Гідності. Відтворює оригінальні локації, реконструює хронологію подій. Комікс знайомить читача з особистою історією молодої Мирослави – тусовщиці, яка стає рішучою учасницею протесту. На реаліях 2014 року показано, як несправедливість штовхає до несподіваних і героїчних вчинків.

18 ЛЮТОГО

10:00
“М³: Майдан. Меморіал. Музей”
Запуск проєкту “Багатоголосся”. Відтепер експозицію виставкового простору М³, відкритого цієї осені, доповнено звуковим форматом. Переміщаючись уздовж інформаційних і графічних стендів по периметру кубічної споруди, відвідувач проходить крізь трансльовані з динаміків розповіді учасників Революції Гідності, відібрані з аудіоархівів Музею.  

19:00–19:45
Михайлівський собор
Панахида за Небесною Сотнею та борцями за незалежність України

20:00–21:00
Середмістя Києва
• Хода пам’яті на вшанування Небесної Сотні та борців за незалежність України. Акредитація для журналістів.
Шлях: площа Михайлівська – вулиця Трьохсвятительська – площа Європейська – вулиця Грушевського – провулок Кріпосний – вулиця Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні.
• Покладання квітів, запалення лампадок 

19 ЛЮТОГО

19:00–21:00
Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану
• Показ фільму журналісток Ангеліни Карякіної та Насті Станко “Злам. Слідами революції”Акредитація для всіх.
Що лишається білою плямою в історії розстрілів 20 лютого? Стрічка з циклу розслідувань Анастастасії Станко й Ангеліни Карякіної “Слідами революції: 20 лютого. Злам”. Цей епізод розглядає події найкривавішого дня в історії українських протестів. Як і чому після виснажливого протистояння та спроби штурму Майдану силовики почали відступ? Хто й чому стріляв ыз боку міліції та з боку протестувальників? Свідчення учасників та очевидців подій.
• Дискусія за участі журналістів Богдана Кутєпова та Насті Станко
• Передача відеоархіву Громадського ТБ у фондове зібрання Національного музею Революції Гідності. 
В архіві фільми та розширені спецрепортажі про Майдан

20 ЛЮТОГО

10:00–11:00
Каплиця архистратига Михаїла й українських новомучеників на алеї Героїв Небесної Сотні
Панахида за Героями Небесної Сотні

11:00–12:00
Алея Героїв Небесної Сотні
“Ангели пам’яті” – тиха акція на спомин про загиблих під час Революції Гідності. Курує Анжеліка Рудницька. Акредитація для журналістів. 

12:00–13:00
Майдан Незалежності, навколо стели
• Презентація виставкового проєкту просто неба “Століття незламних”
• Кураторська екскурсія. 
Акредитація для журналістів.
40 історій і світлин відображають столітню боротьбу українців за державність. 2018-го виповнилося 100 років від створення Української держави. Вулична виставка демонструє особливості визвольного руху, унікальні риси спротиву, зокрема засоби, яких потребувала боротьба у різні часи. Автори експозиції виявили свіжий погляд на історію легіону УСС, добу УНР, Холодний Яр, УПА, повстанців у таборах ГУЛАГу, дисидентів, Революцію на граніті, Помаранчеву революцію, Революцію Гідності та запрошують відвідувачів віднайти паралелі між подіями давнини та Євромайдану. Наприклад, просвітницька місія та культурна діяльність Українських січових стрільців – і культурний осередок в Українському домі, зокрема Бібліотека Майдану. Можна простежити певну схожість щодо мистецького підрозділу в лавах війська та Мистецької сотні Майдану або щодо жіночої чоти й жіночої сотні в лавах Самооборони. Навіть гасло “Слава Україні!”, яке ввійшло в обіг за часів УПА, отримало нове життя на Майдані. Це лише низка аналогій, представлених на виставці. 

14:00–18:00
Колонна зала Київської міської державної адміністрації
Пам’ятна програма “Вдячні за свободу”Акредитація для відвідувачівАкредитація для журналістів.
• Інсталяції з майданівських артефактів від медиків Майдану та Самооборони Майдану.
• Виставка світлин Юрія Білака “Майдан. Історія майбутнього”
14:00–14:30 – неформальне спілкування
14:30–15:00 – вітальні слова
15:00–15:30 – презентація відео:
• Офіційний ролик до Дня Героїв Небесної Сотні – 2020. Розповідь творців, представників студії “White Movie Production”.
• 10 історій із циклу “Характери Гідності” – про життя та вдачу загиблих майданівців. Розповідь авторки – Дарини Кульчицької.

15:30–17:45 – Концерт пам’яті за участі майданівських музикантів
Учасники: “TaRuta”, “Хорея Козацька”, Сестри Тельнюк, “Рутенія”, Ярема Шевчук, лідер гурту “Мандри” Сергій Фоменко, Леся Рой, Тарас Силенко, Михайло Хай, Зеник, Володимир Гонський, Руслана Лоцман, проєкт Лариси Руснак “Вітер зі сходу”.
Концепція: Тарас Компаніченко. Режисер Валерій Гладунець. Ведучі Лариса Руснак і Володимир Гонський.

18:00–19:00
Каплиця архістратига Михаїла й українських новомучеників на алеї Героїв Небесної Сотні
• Панахида за Небесною Сотнею та борцями за Україну
• Запалення лампадок уздовж алеї Героїв Небесної Сотні
• Запалення Променів Гідності. 

19:00–20:30
Київський академічний театр “Колесо”
• Вистава “Ми, Майдан” за п’єсою Надії Симчич
П’єса “Ми, Майдан” – переможець конкурсу мережі театрального перекладу “Євродрама” в Парижі. Надія Симчич описує події листопада 2013-го – лютого 2014 років, ретельно відібравши в мережі “Фейсбук” свідчення студентів, журналістів, самооборонівців, медиків, священників, волонтерів, киян і приїжджих, чоловіків і жінок, літніх і юних. Їхні думки, слова, молитви, вірші, пісні, дії та мрії творять історію України.

21 ЛЮТОГО

18:00–19:30
Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану
• “Невтрачене покоління: з Майдану на війну” – зустріч із майданівцями, які пішли добровольцями на російсько-українську війну. Акредитація для всіх.

22 ЛЮТОГО

09:00–18:00
Льодовий стадіон, м. Київ, проспект Академіка Глушкова, 9
• VI патріотичний дитячий табір військового вишколу в пам’ять Небесної Сотні. Акредитація для журналістів.
У програмі – стрільба, складання автоматів, освітній лекторій, плетіння маскувальної сітки, бесіди з воїнами, долання смуги перешкод, пізнавальні інфостенди від Збройних сил, Прикордонної служби, Служби надзвичайних ситуацій.

Джерело

Next Post

Играть бесплатно в Космолот только на kosmolot-2019.com

Пн Лют 17 , 2020
Онлайн-казино Космолот позволяет своим клиентам крутить барабаны любимых слотов бесплатно. Играть без вложений можно на kosmolot-2019.com. Демо режим доступен игрокам Космолот бесплатно без пополнения счета и даже без регистрации. Все, что нужно, это зайти на сайт https://kosmolot-2019.com/besplatno/ и можно наслаждаться любимыми слотами cosmolot в режиме онлайн. В чем особенность бесплатной […]

Можливо ви пропустили?