Володимир Зеленський відреагував на петицію про скасування обов’язкової вакцинації та карантину

вакцина від коронавіруск

Президент України не бачить підстав для задовільнення вимог авторів петиції. За його словами, вакцинація та карантин відповідають нормам законодавства.

Відповідь опублікували на сайті петицій.

У відповіді президент перелічує всі норми законодавства, які регулюють вакцинування населення проти інфекційних хвороб та запровадження урядом карантину.

Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (частина перша статті 3); кожен має право на охорону здоров’я (частина перша статті 49); держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя (частина четверта статті 49). Виключно законами України визначаються основи охорони здоров’я (пункт 6 частини першої статті 92 Конституції України). Основами законодавства України про охорону здоров’я встановлено обов’язок громадян України не лише піклуватись про своє здоров’я та здоров’я дітей, а й не шкодити здоров’ю інших громадян, а також у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення (пункти “а” та “б” статті 10)”, – зазначив Президент.

Крім того, Зеленський посилається на рішення РНБО про запровадження державної програми вакцинування населення проти COVID-19 та урядовий план з імунопрофілактики населення. Таким чином, відповідь президента полягає в тому, що всі чинні заходи з вакцинації та карантину відповідають законодавству.

Таким чином суспільні відносини щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, правові, організаційні та фінансові засади діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій врегульовано законодавством України. Дякую всім, хто долучився до цієї петиції. Бережіть себе та своїх рідних”, – підкресли Володимир Зеленський.

Next Post

На Троєщині з'явився мурал з крилатим висловом Діда Панаса

Вт Гру 21 , 2021
Крилатий вислів, за відомою міською легендою, вперше застосував Дід Панас у прямому ефірі телепередачі «Вечірня казка» на початку 1980-х років. Мурал з’явився на стіні будинку по вулиці Маяковського, 2-А. Про це повідомив столичний екскурсовод Кирило Степанець. На фото видно, що на стіні будинку зображений  відомий телеказкар  дід  Панас і його […]
Дід Панас

Можливо ви пропустили?