Офіс Генерального прокурора спільно з СБУ проводить обшуки в ПАТ «Київметробуд»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора слідчі та оперативні працівники СБУ 11 лютого 2020 року здійснюють численні обшуки у структурних підрозділах ПАТ «Київметробуд», їх посадових осіб, а також відділеннях АБ «Укргазбанку» та ряду приватних структур, які, ймовірно, задіяні у схемі шахрайського заволодіння бюджетними коштами, у тому числі за фактом безпідставного розміщення на депозитних рахунках 1,7 млрд грн, виділених на будівництво метро.

Йдеться про будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі м. Києва.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року за клопотанням Офісу Генерального прокурора слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ «Київметробуд» та його відокремлених підрозділів в рамках кримінального провадження щодо запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами ПАТ «Київметробуд» та підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств під час будівництва дільниці метро.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Next Post

Столичну станцію метро "Дорогожичі" пропонують перейменувати в "Бабин Яр"

Вт Лют 11 , 2020
Київську станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену “Дорогожичі” пропонують перейменувати на станцію “Бабин Яр”. Таку ініціативу проявив Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”, пише прес-служба організації. З цією пропозицією громадська організація вже звернулася до мера Києва Віталія Кличка. Ініціатива пов’язана з тим, що станція метро “Дорогожичі” розташована безпосередньо на історичній території урочища Бабин […]

Можливо ви пропустили?