Будівля Центрального гастроному на Хрещатику може стати дев’ятиповерховою

1

Департамент містобудування і архітектури КМДА оприлюднив скан-копії містобудівних умов та обмежень, видані восени. Серед них є і документ, виданий для проєктування реконструкції Центрального гастроному на Хрещатику.

Про це пише видання Хмарочос.

Згідно з документом, висота частини будівлі колишнього Центрального гастроному на розі Хрещатика і Богдана Хмельницького, яка підлягає реконструкції – 27 метрів (приблизна висота дев’ятиповерхового будинку).

Хрещатик

Будинок Центрального гастроному дуже постраждав після пожежі 2017 року.

Восени 2019 року КМДА відмовила в реставрації Центрального гастроному. Проєкт реставрації мав зберегти триповерхову висотність будинку.

Нагадаємо, в історичному будинку на вул. Хрещатик, 40/1 жив художник Михайло Врубель, автор розпису у Кирилівській церкві та Володимирському соборі, а також гетьман Павло Скоропадський. Будинок був частиною вцілілого після Другої світової кварталу на Хрещатику. У радянський час тут розташувався «Центральний гастроном», який був закритий на початку 2000-х років. До пожежі споруда тривалий час стояла завішена банерною тканиною.

1 thought on “Будівля Центрального гастроному на Хрещатику може стати дев’ятиповерховою

  1. Только бы не Укрбуд строил.

    figurant.com.ua/novosti/kak-padal-ukrbud/

Comments are closed.

Next Post

В неділю в Борисполі вшанують пам`ять загиблих в авіакатастрофі в Ірані

Пт Січ 17 , 2020
У неділю, 19 січня, об 11:30 (орієнтовно) розпочнеться церемонія вшанування пам’яті загиблих унаслідок катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» в Ісламській Республіці Іран. Захід відбудеться в Міжнародному аеропорту «Бориспіль», повідомляють у телеграм каналі Офісу Президента. Нагадаємо український літак МАУ розбився в Ірані, поблизу Тегерана вранці 8 січня. На борту знаходилося […]

Можливо ви пропустили?