Парубій пропонує зробити Софію Київську головним храмом нової Православної Церкви в Україні

Спікер парламенту Андрій Парубій запропонував обговорити ідею передати собор Святої Софії у Києві для служінь новій помісній Православній Церкві в Україні.

Про це він сказав на початку засідання погоджувальної ради парламенту 3 грудня.

“Нам необхідно започаткувати дискусію, як буде працювати і діяти помісна Церква в Україні після отримання Томосу. Хочу наголосити, після проведення Собору передача Томосу новому предстоятелю Української Церкви, це буде вже остання завершувальна дія зі створення Української Церкви. І у цій дискусії я пропоную проговорити, щоб для служіння нової помісної Православної Церкви, для служіння священників міг використовуватися і собор Святої Софії у Києві як найважливіший і ключовий собор українського православ’я”, – сказав Парубій.

Він висловив переконання, що собор Святої Софії має стати головним собором помісної Православної Церкви в Україні, інформує РП. 

Next Post

Когда откроется первый магазин IKEA в Киеве

Вт Гру 4 , 2018
Открытие первого в Киеве магазина IKEA запланировано на 1 сентября 2019 года.  Об этом сообщает Сегодня со ссылкой на основателя компании «Мандарин Плаза» Вагифа Алиева. Магазина IKEA будет расположен в ТРЦ Ocean Mall на Лыбедской площади. Арендаторами строящегося торгово-развлекательного центра также выступают магазины H&M, группы Inditex, первый лазерный IMAX от «Планета кино» и супермаркет «Сильпо». Площадь ТРЦ Ocean Mall составит 300 тысяч кв. метров, в нем будут находиться […]

Можливо ви пропустили?