У «Свободі» відреагували на повернення проспекту Бандери комуністичної назви

Перейменування проспектів Бандери та Шухевича не буде, оскільки йдеться про принципові речі, а за принципи борються у будь-який спосіб.

Про це в ефірі програми на телеканалі ZIK заявив ексвіцеспікер Руслан Кошулинський.

Політик, коментуючи судові рішення щодо повернення столичним проспектам ім. Степана Бандери та Романа Шухевича попередніх назв, звернув увагу на те, що судове рішення не набуло чинності, оскільки немає рішення апеляційної інстанції.

«Не буде перейменування, що б вони не робили, не буде перейменування… Тобто, якщо хтось думає, що зможе собі це зробити, він глибоко помиляється – не буде цього. Це принципи, а за принципи борються у будь-який спосіб і йдуть на різні кроки, якщо це принципові речі», – наголосив Руслан Кошулинський.

Він зауважив, що проспекти слід було перейменувати іменами українських героїв, адже вулиці в Україні не можуть містити назв на кшталт убивці Ватутіна.

«Має бути українська історія українськими очима… Московський проспект – так назвали у радянський час. А чому ми маємо послуговуватися комуністичним режимом, щоб він залишав нам відбитки на пам’яті наших дітей?» – наголосив Руслан Кошулинський.

Коментуючи пропозицію давати вулицям і проспектам «нейтральні» назви, Руслан Кошулинський зауважив, що тоді слід вже й українські кордони забрати, а чи прапор у держави Україна.

https://youtu.be/ay3zDLiEYck

 

Next Post

На двох київських трасах з'явилися зарядки для електромобілів

Пт Чер 28 , 2019
Мережа електричних зарядок Strum встановила перші зарядки за межами Києва. Вони з’явилися на трасах Київ-Львів і Київ-Одеса. У додатку Strum зарядки позначаються як неробочі, але ними вже можна скористатися, пише Autogeek. На трасі Київ-Одеса з’явилися чотири зарядки електромобілів. Відстань між ними становить близько 120 кілометрів. Останню електрозаправку встановили в Одесі в районі […]

Можливо ви пропустили?