Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса Театр Володимира Завальнюка “Перетворення” презентують прем’єру вистави “Яго”

Минають століття, змінюються покоління, незмінними залишаються почуття людей. Сучасному глядачеві абсолютно зрозумілі переживання, якими мучився герой чотири століття тому.

Людська сутність не зазнала змін. Любов і ненависть, порядність і підлість, ревнощі і відданість, закляті вороги і вірні друзі.

Слова режисера Володимира Завальнюка про виставу “Яго”:

“Не один ліс списів зламався у суперечках-змаганнях про те, ким був Шекспір. Версій достатньо, але всі вони стосуються чого завгодно: соціального стану, фаху, освіти, але не головного-Божої Благодаті. Ще не доводилось чути заперечень того, що ця примхлива субстанція, котра дається багатьом видатним художникам гомеопатичними дозами, омила його з голови до ніг. Мені взагалі уявляється, що він знав дорогу до захованого від інших смертних чарівного озерця, скупавшись в котрому, пізнаєш сутність речей. Вражає надмірність інформації, котру він дає про людину. Скажімо, в черговий раз перечитуючи «Отелло», ловиш себе на відчутті-думці, що крізь похмуру, сувору, огидно-холодно-липку фактуру трагедійної інтриги проступає, росочується, проявляється невловимо легкий, гнучкий, сардонічно-веселий танок комічних асоціацій. Мало того, комедійний аспект на якомусь етапі видається переконливішим… А тут ще й Яго… Наздоганяє…Збиває з ніг. Воля. Креатив. Енергія. Дія. “Такий високий, такий досконалий розум! Така дотепність!” – ці епітети можна віднести і до нього.

Є стійке відчуття, що Шекспір говорить не про окремих персонажів і їхні соціальні та морально-етичні проблеми, а про гармонійність кожної окремої людини. Думається, що він розписав моноп’єсу на багатолюдну заради спрощення її постановки. Не буду повністю відкривати інтригу, але у своїй постановці я постарався наблизитись до відтворення первісної, як мені здається, авторської моделі.


Вартість квитків 80 грн., для студентів, школярів 40 грн.

Квитки можна придбати он-лайн, забронювати, замовити доставку
https://www.concert.ua/uk/eventpage/sekspir-ago
а також перед початком вистави у Центрі Курбаса (за умови наявності вільних місць)

Подія у Фейсбук: https://www.facebook.com/events/343383279468150/

Більше інформації за телефонами:
097 249 0860, 050 385 2758 (адміністратор),
044 279 1289 (черговий)

ЯГО ЯГО

Next Post

Смерть замечательных людей: Секреты Байкового и Зверинецкого кладбищ

Чт Гру 28 , 2017
Во Львове существует хорошо известный историко-мемориальный музей под названием Лычаковское кладбище, на котором похоронены известные украинцы. Несмотря на гнетущую атмосферу подобного места, оно привлекает туристов красивыми памятниками и склепами, выполненными в разных архитектурных стилях. Однако мало кто упоминает в СМИ о Байковом кладбище, расположенном в Киеве. На нем собраны посмертные […]
Байкове кладовище

Можливо ви пропустили?