На реставрацію найбільшого годинника в Києві зібрали 100 тисяч гривень

годинник

Збір грошей на реставрацію непрацюючого годинника на будівлі по Грушевського, 4 оголошувала громадська організація “Зміни” 28 серпня. Всього на відновлення найбільшого годинника столиці із 2-метровим циферблатом потрібно 200 тисяч гривень.

Станом на 30 серпня на ремонт годинника вжезібрали понад 100 тисяч гривень. Кожен небайдужий може задонатити певну суму і отримати за це сувенір: футболку, чашку, пін, стікерпаки або ж листівку з годинником.

За два дні долучилося понадо 160 людей, які дали різну суму на відновлення цього годинника. Це не тільки відновлення механізму, це ще й встановлення підсвітки, яка там колись була. Бо зараз там жодної лампи не залишилось… Циферблат не плануємо взагалі чіпати, тому що це цілісний артхітектурний ансамбль, його змінювати точно не потрібно“, – зазначив нардеп Роман Грищук, один з ініціаторів відновлення годинника.

Найбільший годинник котрий розташований на фасаді Інституту історії України Національної академії наук на вулиці Грушевського. Його стрілки завмерли на позначці 11:55 на довгих 15 років. Годинник пропрацював з 1960-х до кінця 1990-х. На початку нульових він почав показувати час з похибками, а згодом і зовсім зупинився.

Next Post

У Києві обрали переможця конкурсу на найкращий проєкт благоустрою скверу Василя Сліпака

Вт Сер 31 , 2021
У Департаменті містобудування та архітектури КМДА оголосили переможця Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на визначення найкращої проєктної пропозиції благоустрою скверу імені Василя Сліпака. «До нашого Департаменту надійшла 21 заявка на участь у конкурсі, проте свої проєкти нам направили лише 8 учасників. Вони працювали над концепціями протягом 60 днів», – розповів директор […]
Сквер Сліпака

Можливо ви пропустили?