Приплив води до Київського водосховища суттєво зменшився

У серпні через сильну спеку і відсутність необхідної кількості дощів для річок навколо Києва склались несприятливі гідрометеорологічні умови.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За спостереженням метеорологів, середня  температура повітря в серпні була вища на 1,5-2,5° за кліматичну норму, тому загальна кількість опадів в середньому  в  басейнах річок становила 25-30 мм або 40-50 відсотків від норми цього місяця.

Як зазначили кліматологи, такі погодні умови зумовили на річках області поступове зниженням рівнів води впродовж місяця з добовою інтенсивністю 1-5 см. Як наслідок, загальна амплітуда зниження рівнів води на річках за місяць становить 5-15 см.

«На основних річках у створах вхідних постів, що визначають приплив води до Київського водосховища, водність за серпень зменшилася в 1,1-1,4 рази», — констатували метеорологи.

Next Post

Школярам необхідно валідувати свій учнівський квиток у транспорті

Вт Вер 3 , 2024
З 1 вересня цього року і до кінця червня наступного року столичний громадський транспорт возитиме учнів загальноосвітніх шкіл Києва безкоштовно за умов що ті пред’являть учнівський квиток. Про це це повідомляє «Київ Цифровий». Як зазначається, для отримання такої послуги школярам необхідно валідувати свій учнівський квиток у транспорті. «Щоб замовити його безкоштовно та […]
Учнівський квиток

Можливо ви пропустили?