Під Кабмін принесли обгризені кістки, стались сутички

Сьогодні, 11 листопада під Кабміном збираються учасники акції протесту «Обгризена кістка для медиків і пацієнтів: Кабмін, досить зрізати бюджет на медицину».  

Під Кабмін принесли обгризені кістки, стались сутички

Хоча сам захід почнеться об 11 годині, люди починають збираться. Протестувальники принесли з собою обгризені кістки, що символізують бюджет, який кожного року дістається медичній сфері.

В анонсі акції організатори розповіли:

“На минулому тижні депутати підтримали збільшення бюджету на медицину — був проголосований Закон Бюджету на 2021 рік у першому читанні. В документі закріплено 225 млрд грн на Програму медичних гарантій (на медичну реформу) та 17,2 млрд грн на ліки для важкохворих пацієнтів. 

Це маленька перемога — адже народні обранці фактично проголосували за збільшення зарплат лікарям, за справді безоплатну медицину для пацієнтів, за розширення переліку ліків для важкохворих, закуплених за державний кошт.  

Але! Розгляд Бюджету на 2021 рік тільки розпочався. Далі слово за Кабінетом Міністрів України та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Саме вони можуть не погодити збільшення бюджету на медицину і знову кинути недоїдки з «пишного стола силовиків» лікарям, медсестрам, всім медичним працівникам та всім категоріям пацієнтів.”

Поліція намагалась зупинити людей, в результаті чого стались невеликі сутички. Обійшлось без жертв та затримань. Учасники акції протесту все ж змогли пройти до Кабміну.

Фото: Роман Пєтушков

Next Post

Більше тисячі працівників ресторанного бізнесу протестують проти карантину вихідного дня (ФОТО)

Ср Лис 11 , 2020
Біля Кабміну проходить акція працівників ресторанного бізнесу проти запровадження карантину вихідного дня “#маюправопрацювати”, організована Гаріком Корогородським. Кореспонент Київ Інформу з місця подій повідомляє, що зібралось вже більше тисячі людей. Вони тримають плакати з гаслами та вимогами. В той жде час самого Гаріка Корогородського поки немає. В анонсі акції організатори висунули […]

Можливо ви пропустили?