Як виглядала столична Русанівка в минулому столітті

У мережі з’явилося фото столичного мікрорайону Русанівка у 1968 році ХХ століття.

Фото опублікував ресурс “Спрага: в Києві цікаво”.

На ньому зображені десятки багатоповерхівок, які читачі ресурсу назвали хмарочосами того часу.

Забудову місцевості між Микільською Слобідкою та Березняками розпочали зі створення взірцевого житлового масиву у 1961 році.

На краю Русанівської затоки був намитий острів, який піднімається над рівнем води на 3-5 метрів. Від лівого берега острів був відокремлений штучним проточним обвідним Русанівським каналом довжиною 2,7 км, глибиною 3-4 м та 40 м завширшки. У південній частині каналу були встановлені 15 фонтанів із підсвічуванням. Через канал були зведені три автомобільні та два пішохідні мости.

Впродовж наступних тринадцяти років штучний піщаний острів був забудований 9- та 16-поверховими багатосекційними житловими будинками загальною площею 600 тис. м².

Русанівка

Next Post

В Києві закриють тисячі кіосків та МАФ

Чт Чер 13 , 2024
Київська міська рада підтримала заборону на торгівлю тютюновими та підакцизними товарами в усіх кіосках і МАФ столиці. Про це свідчать результати голосування на пленарному засіданні сесії міськради 13 червня. Відомо, що з ініціативою внесення відповідної правки виступив депутат Київради Олександр Міщенко. Також депутати заборонили розміщення МАФів біля низки об’єктів. А саме: біля […]
МАФ

Можливо ви пропустили?