У Києві перейменують Національну музичну академію

Без Чайковського: у Києві буде переіменована Національна музична академія.

Петро Чайковський є російським композитором за походженням, творчістю, мовною та національною самоідентифікацією й усі його опери, кантати та переважна більшість камерно-вокальної музики складені саме на російські тексти. Тому подальше функціонування київської Національної музичної академії з ім’ям Чайковського, є пропагандою російської імперської політики.

Національна музична академія

Такий висновок на прохання Київради зробила експертна комісія УІНП.

Надання імені П.І. Чайковського попередниці Національної музичної академії України – Київській державній консерваторії – стало можливим лише внаслідок завоювання Росією України, знищення Української держави – Української Народної Республіки – та створення російської колоніальної адміністрації у формі владної вертикалі УСРР (далі УРСР).

Попередниця Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського – Київська консерваторія – як вищий навчальний заклад з’явилася лише в 1913 р., тобто через 20 років після смерті композитора, отже, будь-які припущення щодо безпосередньої ролі П.І. Чайковського в заснуванні закладу безпідставні. До 1913 р. у Києві діяло музичне училище на базі заснованого 1863 року Київського відділення Імператорського російського музичного товариства. Тим більше, що в 1880 р. Чайковський відмовився від запрошення очолити “музичні справи київського відділення”.

П.І. Чайковський є чи не найвідомішим у світі російським композитором, а отже – символом російської культури та культурним маркером “русского міра”.

Як підкреслюється, з огляду на історичну ретроспективу та реалії збройної агресії, яку проводить держава-агресор РФ проти України з метою ліквідації української державності, спроби “українізувати” російського композитора вкладається в російську ідеологему про “єдиний народ” зі спільною історією та культурою і становить реальну загрозу для національної безпеки України.

Next Post

Басейн "Динамо" в якому плавали в теплій воді навіть взимку. Фото 1970х років

Пн Лют 5 , 2024
Мешканцям Києва нагадали історію української столиці та показали архівні фото, як у місті функціонував відкритий басейн “Динамо” у 70-х роках минулого сторічча. Архівні фото оприлюднили у тематичній Facebook-спільноті “Клуб корінного киянина”. Автори допису зазначили, що фотографії басейну “Динамо” зробили у 70-х роках минулого століття. Басейн мав головну відмінність від інших – він […]
Басейн Київ

Можливо ви пропустили?