Басейн “Динамо” в якому плавали в теплій воді навіть взимку. Фото 1970х років

Мешканцям Києва нагадали історію української столиці та показали архівні фото, як у місті функціонував відкритий басейн “Динамо” у 70-х роках минулого сторічча.

Архівні фото оприлюднили у тематичній Facebook-спільноті “Клуб корінного киянина”.

Автори допису зазначили, що фотографії басейну “Динамо” зробили у 70-х роках минулого століття. Басейн мав головну відмінність від інших – він був відкритого типу та функціонував навіть взимку, бо для зручності відвідувачів воду постійно нагрівали.

Відкритий басейн “Динамо” з’явився під час реконструкції стадіону. Одна “ванна” призначалася для плавців, інша – для стрибунів у воду. На території комплексу також встановили трибуни на 800 місць, з яких глядачі мали змогу дивитися за відпочиваючими чи спортивними змаганнями. Багато відпочивальників приходили навіть взимку на відкритий басейн, оскільки воду постійно нагрівали до комфортної температури.

Басейн припинив своє існування у 1992 році. Згодом територію комплексу продали, а ванни для плавання, спостережні вежі та трибуни знесли. Станом на сьогодні на цьому місці знаходиться зруйнована автостоянка, а місцеві мешканці дорікають владі за знищення та продаж комплексу.

“На водних доріжках та вежах “Динамо” побували багато тисяч, якщо не мільйони киян. Басейн вважався одним з найважливіших центрів водного спорту України. Але в нових умовах зручна і доступна всім бажаючим спортивна споруда виявилася зайвою. Тепер на його місці розбита автостоянка”, – йдеться у публікації тематичного видання, яке час від часу нагадує історію Києва.

Бассейн Київ Бассейн Київ Бассейн Київ Бассейн Київ Бассейн Київ Бассейн Київ Бассейн Київ

Next Post

Кінохроніки Києва 1920-х років: яким було місто століття тому?

Пн Лют 5 , 2024
Яким був Київ майже сто років тому? Чи можна впізнати сучасне місто на старих кінохроніках 1920-х років? І які будівлі того часу не збереглись до сьогодні? В опублікованому в Ютубі відео показали архівні кінохроніки Києва періоду з 1927 по 1930 рік. Київ до того, як він став столицею УРСР, ще […]
Архівне фото Києва

Можливо ви пропустили?