Дівчина провела одиночний лежачий пікет під Радою, вимагаючи легалізації медичної марихуани

Сьогодні, 11 липня, під будівлею Верховної Ради пройшов одиночний пікет за легалізацію медичного канабісу.

Дівчина, одягнена в чоловічий одяг лягла на бруківку під будівлю парламенту. На грудях у дівчини лежить плакат з написом: “Зупини біль! Голосуй за канабіс!”.

Правоохоронці не заважали проведенню одиночного лежачого пікету.

Четвертого червня Рада повинна була розглянути законопроект, однак цього не сталося.

Ще в травні до Верховної Ради було внесено законопроект №10313, який легалізує в Україні оборот і використання медичного канабісу (марихуани). Під документом поставили свої підписи 51 депутат з різних фракцій.

Однак на даний момент законопроект чекає на розгляд.

Законопроект розроблено на виконання петиції про легалізацію медичної марихуани, яка була зареєстрована на сайті Верховної Ради 30 січня 2019 року і за 42 дні набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч голосів. Легалізацію медичної марихуани підтримав комітет Верховної Ради України з прав людини, а також і.o. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Петиція пропонувала дати доступ до препаратів з каннабісом пацієнтам з хронічним болем, епілепсію, анорексію, посттравматичним синдромом, астмою, артритом, хворобою Альцгеймера, хворобою Паркінсона, з різними формами склерозу і багатьма іншими хворобами. Також депутати збиралися звернутися до уряду України з проханням змінити перелік наркотичних засобів і декриміналізувати використання каннабіса в Україні в медичних і дослідницьких цілях.

Українська асоціація медичного канабісу оцінює кількість потенційних споживачів медичного канабісу в 2 млн чоловік.

Джерело

 

Next Post

Парламент ухвалив закон Ляшка про реєстр і хімічну кастрацію педофілів

Чт Лип 11 , 2019
Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості” авторства лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Про це повідомляє кореспондент ІНФОРМАТОРа із зали парламенту. За ухвалення відповідного рішення […]
Верховна рада

Можливо ви пропустили?