Сини полеглого героя з Жашківщини розповіли про поїздку в Лондон на благодійний матч: «Чули українську мову на вулицях»

Серед гостей благодійного матчу на підтримку Game4Ukraine в Лондоні за участі світових зірок футболу були й Назар та Станіслав— сини полеглого героя з Жашківщини. Їх тато, Бзік Віктор Миколайович, 10 червня 2022 року героїчно загинув під час кровопролитних боїв за визволення півдня України.

Повернувшись з захоплюючої подорожі до Лондона на історичну подію, хлопці поділилися враженнями від побаченого під час матчу. Для одного з хлопців, Назара, це була перша подорож закордон: «Я майже не хвилювався перед поїздкою, було дуже цікаво побачити Велику Британію, відвідати матч, який зібрав стількох зірок. Прогулюючись вулицями Лондона, ми часто чули українську мову. Не знаю чи це через матч, чи це через велику кількість українців, що живуть у Лондоні», — розповідає хлопець. Його брат, Станіслав говорить що все ж сумував за українською кухнею, а ще — що обов’язково поділиться враженнями від поїздки зі своїми друзями з Жашківщини, які захоплюються футболом. Неймовірна атмосфера заходу та енергія видатних людей, які забралися в ім‘я підтримки України, ще довго буде в спогодах хлопців.

Однак, поїздка хлопців, яка відбулася за підтримки народного депутата Сергія Нагорняка, була на межі зриву через непередбачувані обставини.

«Ми познайомилися з мамою хлопчиків відносно недавно. Я запропонував поїздку дітям до Лондона, на благодійний футбольний матч, який організував Андрій Шевченко, Олександр Зінченко та платформа United24. Для цього потрібно було подати нам документи для отримання британської візи. І це було не просте завдання. Я виступав як спонсор поїздки, і супроводжуючий неповнолітніх (в документах для подачі на візу). Але, «завдячуючи» екс-колезі по парламенту і його вояж на Мальдіви, моя поїздка відмінилася, і було прийнято рішення відрядити маму хлопчиків до Варшави, для вклеювання візи у паспорта, і провести на літак. Але ще однією несподіванкою для нас було те, що віза дійсна лише у моєму супроводі», — розповідає Сергій Нагорняк.

Лиш після кількагодинної затримки в аеропорту Лондона з поясненнями всіх складних обставин, дітей все ж пропустили. А далі — незабутні враження від зіркового матчу на підтримку України і продовження подорожі.

Благодійний футбольний матч Game4Ukraine вчергове нагадав світу, що в Україні триває війна, і, на жаль, українські діти втрачають своїх батьків, як минулого року втратили на війні свого тата Назар та Станіслав. Лише рішучість міжнародної спільноти допоможе зупинити кривавий список злочинів росії, який постійно збільшується…

Game4Ukraine Game4Ukraine Game4Ukraine Game4Ukraine Game4Ukraine

Next Post

Ножний автомобільний насос: принцип роботи та переваги

Сб Сер 19 , 2023
Проколоте колесо — найпоширеніша неприємність, яка може трапитись з автовласником дорогою. Враховуючи стан наших доріг, особливо периферійних, мати в багажнику насос — нагальна необхідність, він може виручити в будь-який момент. І хоча автоматична підкачка коліс стає все популярнішою, ножні насоси все ще досить поширені: вони недорогі та займають мінімум місця […]
Ножний автомобільний насос

Можливо ви пропустили?