Спецпотягом з РФ хочуть повернутися 800 українців, – МЗС

Близько 800 громадян України звернулися в посольство України в РФ з проханням скористатися 28 березня спецпотягом, яким планується повернення на Батьківщину громадян, що залишилися за кордоном після введених обмежувальних заходів.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в середу.

“За кількістю громадян, які виявили бажання скористатися цим поїздом в Україні і в РФ відповідно, можу сказати, що, на сьогоднішній день, в посольство України в РФ звернулися близько 800 громадян України. Остаточні дані по орієнтовним кількості громадян РФ, які бажають повернутися, уточнюються” , – сказав Божок.

“Ми досі чекаємо дозволу від уряду РФ на транзит по території Росії транспортних засобів з гуманітарними та медичними вантажами для боротьби з поширенням коронавіруса в Україні, які направляються до нас з третіх країн. Розраховуємо, що російська сторона в цьому питанні також буде керуватися гуманітарними міркуваннями і діяти так само оперативно, як Україна діяла і діє в контексті забезпечення повернення громадян РФ з території України “, – сказав заступник міністра.

Він пояснив, що на виконання доручення керівництва держави, триває активна робота з організації повернення на Батьківщину громадян України, які опинилися за кордоном під час загострення ситуації з поширенням коронавіруса. З цією метою МЗС спільно з Міністерством інфраструктури, МВС, Мінохорони, авіа-, залізничними та іншими перевізниками продовжують працювати над створенням для українців за кордоном можливостей для повернення в Україну.

“Поїзд Москва-Київ є черговим у низці вже восьми поїздів з-за кордону, які МЗС спільно з Міністерством інфраструктури організувало для українців”, – зазначив заступник міністра.

За його словами, Російська Федерація дійсно звернулася з проханням дозволити евакуацію з України громадян РФ, і МЗС дійсно погодило їм таку можливість з гуманітарних міркувань, запропонувавши використовувати для цього поїзд Київ-Москва.

Божок додав, що зараз завершується організація відповідних санітарно-епідеміологічних заходів щодо згаданого поїзда і пасажирів, які подорожуватимуть в ньому, після чого на сайті “Укрзалізниці” буде відкрито продаж квитків.

Next Post

Моторошна аварія на Солом`янці: загинула жінка

Чт Бер 26 , 2020
Жахлива смертельна ДТП сталася в Києві на Повітрофлотському проспекті 8. Про це повідомляє Dtp.kiev.ua “У таксі Renault влетів бус, після чого Renault в’їхав в конструкцію пішохідного переходу. Від сильного удару на місці померла пасажир-жінка. Водій в критичному стані без свідомості госпіталізований”,-йдеться у повідомленні   Post Views: 786
аварія

Можливо ви пропустили?