На День Незалежності в Києві відбудуться дві ходи – офіційна і народна

24 серпня в столиці пройдуть офіційний Марш Гідності, в якому візьмуть участь представники влади та народний Марш Захисників за участю ветеранів АТО і ООС.

Ветеранські організації домовилися з Офісом президента Володимира Зеленського про організацію та проведення 24 серпня свого маршу до Дня Незалежності України, повідомляє Цензор.НЕТ 

Питання вдалося вирішити на зустрічі з заступником глави ОП Кирилом Тимошенко, розповів громадський активіст і організатор параду до Дня Незалежності “Марш захисників” Андрій Медведько.

На зустрічі з ветеранами також були присутні силовики, міністр культури Євген Нищук, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, міністр у справах ветеранів Ірина Фриз.

“Розглядали питання проведення урочистих заходів до Дня Незалежності. Результат влаштував обидві сторони. Буде два марші. Домовилися про спільну координацію, щоб не заважати один одному”, – сказав активіст.

Отже, в Києві на Хрещатику в різний час 24 серпня відбудуться дві ходи:

Офіційний – Марш Гідності. Його проводить керівництво держави.

Народний – Марш Захисників. Його проводять ветеранські союзи, волонтери та сім’ї загиблих українських військових.

За словами організатора параду ветеранів, на ньому не буде президента Зеленського, попереднього президента Порошенко, представників влади і ніяких партійних прапорів.

Медведько зазначив, що вважає прогресом позицію влади, яка пішла їм назустріч. Сторони порозумілися і погодили той факт, що ветерани АТО і ООС проведуть народний марш.

Next Post

Кияни знову не можуть виїхати на міській електричці: вранці скасовано шість рейсів

Пт Сер 2 , 2019
Київпастранс скасував ранкові рейси електрички через технічні причини Сьогодні, 2 серпня, вранці у Києві скасовано шість рейсів міської електрички. Про це повідомляє КП «Київпастранс». «У ранковий час із технічних причин скасовані такі рейси міської електрички: 7402, 7409/10, 7501, 7502, 7503, 7421. Перепрошуємо за незручності, безпека пасажирів в пріоритеті», – інформують […]
Городская Электричка

Можливо ви пропустили?