Видалення зубів: як до нього підготуватися

Стоматологи, користуючись сучасними технологіями, прикладають максимум зусиль, щоб врятувати кожен зуб. Практично для будь-якої проблеми, наприклад, глибокого карієсу чи руйнування коронки є ефективне інноваційне рішення. Звісно, бувають випадки, коли жоден метод не здатен ефективно допомогти, тоді доводиться робити вибір на користь хірургічного впливу.

Видалення зубів в Києві здійснюється лише після ретельної діагностики і лише тоді, коли інші дії не можуть покращити наявної ситуації, наприклад, якщо мова йде наступні проблеми:

  • зламаний корінь;
  • періодонтит чи пульпіт (гострий);
  • наявність кисти або гранулеми;
  • значне руйнування чи розхитаність зубів.

Зуби мудрості є певним виключенням із цих правил. Їх можна видаляти, якщо вісімки мають аномальне розташування чи заважають іншим зубам. Варто провести подібні маніпуляції і тоді, коли зуби пошкоджені карієсом або ж здатні порушити прикус.

Видалення зубів та реабілітація

Напередодні процедури слід відмовитися від фізичного навантаження – пробіжки, походу в спортзал тощо. Теплові навантаження також будуть зайвими, тож сауну краще перенести на пізніше. Проте, є дещо, що обов’язково варто зробити за кілька годин до запланованих маніпуляцій – поїсти. Видалення зуба не бажано проводити зголоднілій людині, однак, алкогольні напої не п’ють вже за 5 днів до візиту, а в день на який назначена процедура, уникають паління.

Стоматологія в Києві – місце, де пацієнт зможе отримати відповіді на всі питання стосовно видалення та догляду за зубами, а також ряд рекомендацій. Не варто хвилюватися! Використання якісних знеболювальних засобів у поєднанні з сучасними техніками видалення зубів дозволяють зробити процес максимально зручним та безпечним.

Скільки часу знадобиться на відновлення після видалення зуба? Це залежить від того, наскільки воно було складним. Враховуючи реальну ситуацію, стоматолог може назначити терапію з використанням антибіотиків. Він же може порадити знеболююче або ж протизапальні медикаменти. Для зменшення ж набряку часто використовують холодні компреси.

Як зменшити вірогідність ускладнень та покращити власне самопочуття? Після видалення зуба слід відмовитися від дуже гарячих чи дуже холодних страв. Окрім цього слід дещо змінити раціон, їжа має бути подрібненою. Утримання від розпивання алкогольних напоїв та паління також піде на користь. Разом з тим, треба виконувати всі правила догляду за ротовою порожниною і не спати на боці, де проводилися маніпуляції.

Видаляти зуби – не страшно, якщо процесом керує професіонал!

Next Post

Пересування Києвом в комендантську годину. Нові перепустки

Чт Лют 2 , 2023
▫️Від лютого в Києві вводяться перепустки нового формату на авто для пересування містом під час комендантської години. 📍Замінити старі перепустки на нові можна з 1.02 по 15.02 лютого в комендатурі столиці. “Ми оновлюємо систему, щоб перепустками на транспортні засоби користувалися лише особи, які відносяться до підрозділів сектору безпеки та оборони […]
перепустки

Можливо ви пропустили?