Коензимні та амінокислотні комплекси: коли та кому потрібні

Розумові та фізичні перенавантаження, зниження працездатності, затримки фізичного чи розумового розвитку у дітей – все це може бути спричинене нестачею корисних вітамінів та мікроелементів у організмі. Для покращення стану пацієнта лікарі призначають різноманітні вітамінні комплекси. До комбінованих препаратів відноситься і Кардонат, який містить у собі всі життєво необхідні елементи та амінокислоти.

Коензимні та амінокислотні комплекси

Показання до застосування коензимних амінокислотних комплексів

Використовувати комплексні вітаміни бажано за рецептом лікаря. Попередньо проводять аналізи для визначення дефіциту та встановлення точного діагнозу. Комбіновані засоби як Кардонат назначають пацієнтам при:

  1. перенапруженні – розумовому чи фізичному;
  2. астенічному синдромі;
  3. зниженні працездатності;
  4. вегето-судинній дистонії;
  5. після соматичних чи інфекційних захворювань, операцій;
  6. периферичних невритах;
  7. порушеннях мозкового кровопостачання;
  8. затримка у розвитку плоду чи дитячого розвитку.

 

Важливо щоб комплекс був підібраний відповідно до індивідуальних потреб пацієнта. Лікар повинен визначити необхідне дозування та графік вживання пігулок. Попри те, що вітаміни підлягають реалізації на безрецептурній основі, для досягнення бажаного терапевтичного ефекту необхідна консультація фахівця.
Коензимні та амінокислотні комплекси

Особливості вживання вітамінних комплексів

Перш за все необхідно переконатися у відсутності протипоказань до конкретного препарату. Деякі речовини можуть викликати реакції гіперчутливості, в тому числі алергічну висипку та ангіоневротичний набряк. В такому випадку потрібно якнайшвидше звернутися за медичною допомогою.
При потребі у вживанні комплексних вітамінів у вагітних жінок також важлива консультація лікаря. Профіцит деяких корисних речовин є не менш шкідливим для організму та плода, тому слід бути обачними. Протягом лікування фахівець повинен контролювати стан пацієнтки і, за необхідності, коригувати дозування та графік вживання препаратів.
Для дітей вітаміни обирають в окремому дозуванні, оскільки потреби організму дуже відрізняються від дорослого. Важливе врахування особливостей кожного пацієнта, оскільки лише таким чином можливе досягнення бажаного ефекту.
Якщо під час лікування виникає здуття живота, печія, блювота чи порушення стільця, коливається тиск чи прискорюється серцебиття – варто припинити вживання медикаментів та звернутися до лікаря. Навіть відносно безпечні рослинні засоби можуть спричинити негативні реакції організму через добавки, які входять до їхнього складу.

Next Post

Як в Києві будували Бесарабський ринок: історичні фото

Пт Жов 27 , 2023
У мережі з’явилися історичні фотографії будівництва київського Бессарабського ринку у 1910 році. Бессарабський ринок є одним із найстаріших базарів столиці України. Критий ринок побудований на гроші відомого мецената Лазаря Бродського. Відкриття і освячення ринку відбулося 3 липня 1912 року. Він був високотехнологічним для тих часів: в двох баштах нагорі розмістили бак для води […]
Бессарабський-ринок

Можливо ви пропустили?